secretspa.bg

САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИЯ!

Secret-SPA-Logo-Website-01

Видове масажи – разкриваме тайните на 10-те най-популярни масажа

  • декември 8, 2022
  • admin
  • Коментарите са изключени за Видове масажи – разкриваме тайните на 10-те най-популярни масажа
  • Други
видове масажи

Кои са най-търсените и най-предпочитани видове масажи в Secret SPA, които оказват благоприятно въздействие върху всяка една част от тялото? А не изгаряш ли от любопитство да разбереш интересни факти за тях, както и това къде и по какъв начин са се зародили?

Отпусни се, в Secret SPA си на правилното място! Ние сме енциклопедия за наслада и удоволствия, така че не се изисква нищо повече от теб, освен да продължиш да четеш тази статия.

Видове масажи в Secret SPA – безкраен оазис на мечтание и приятни емоции

Приказна атмосфера, пленяващи аромати и извънземна наслада, превъплътена в професионални масажи, чиито вълшебни техники са предавани от векове. Не звучи ли като безкраен оазис на мечтание и приятни емоции?

Някъде бяхме чули, че за да обикнеш нещо, трябва първо да го опознаеш. Ето защо, днес те пренасяме в света на професионалните масажни техники и…

Разкриваме тайните на 10-те най-популярни видове масажи

Kласически шведски масаж

Класическият шведски масаж е с пет основни техники, чиито наименования обаче са с френска терминология. А именно:

  • Ефлераж – нежно докосване
  • Петрисаж – ритмично месене
  • Фрикция – кръгово или напречно триене
  • Вибрация – разклащане на тялото, с цел отпускане
  • Тапотементиране – потупване или барабанене

Произходът на този вид масаж е често оспорван. Според някои, класическият шведски масаж е изобретен от шведски физиотерапевт на име Пер Хенрик Линг. А други, въз основа на исторически факти и горепосочените френски техники, смятат, че основоположник на този вид масаж е холандският лекар Йохан Георг Мезгер.

Независимо кой е изобретателят, шведският масаж е ефективна комбинация от техники, използвана за намаляване на болката и стреса както на тялото, така и ума.

Ароматерапия

При ароматерапевтичния масаж се използват растителни и етерични масла, чиито ползи върху тялото и ума на човека са познати още от преди 6000 години.

Знаеш ли, че ароматът е мощен мозъчен тригер? От биологична гледна точка, невронните мрежи на нашето обоняние заобикалят мозъка ни и поемат по директен път към нашите центрове за емоции и памет. Или обяснено с други думи, можем да кажем, че ароматите около нас са пряко свързани с нашето настроение и спомени. Нека те попитаме – ако затвориш очи и си представиш букет от горски ягоди, би ли усетил аромата им, дори физически да не са пред теб?

Така действат и арома масажите и могат да пренесат в истинска приказка за сетивата!

Антицелулитен масаж

Кожата ни е изградена от три основни слоя, а именно: епидермис (по-повърхностен), дерма и хиподерма (по-дълбок). Антицелулитният масаж е насочен към хиподермата. Точно там се намира и добре познатият и неканен гост – целулитът.

В случай, че имаш желание да се запознаеш с техниките и масажните движения, които предотвратяват и дори отстраняват това нежелано явление, имаме нещо специално за теб – Антицелулитни масажи – ползи и ефекти.

Дълбокотъканен масаж

Дълбокотъканният масаж е един от най-търсените видове масажи, използван при много терапии и рехабилитации. Мнозина вярват, че този вид масаж е създаден от древните египтяни, но в съвременните времена е бил използван през 19-ти век в Канада, като лечение на травми, вследствие от камшичен удар. Нека поясним! Камшичният удар е прекомерен стрес върху шийните прешлени, предизвикан от внезапно и насилствено движение напред и назад на главата и шията. Като една от най-често срещаните причини  за това състояние са пътнотранспортните произшествия.

Разбира се, можете да се отдадете на дълбокотъканен масаж, и без да имате сериозни травми, но имайте предвид, че при него се прилага повече натиск.

Хамам масаж | Видове масажи

Хамамът произхожда от арабската култура и е добре познат като място, в което тялото и душата се подготвя за предстояща молитва. Ето защо, с нарастването на популярността му, в края на 1400 г., тези красиви турски бани често се намират до джамии и медини.

Не копнееш ли да научиш повече за тази мистична и релаксираща атмосфера? Потопи се в Хамам и вълшебният полъх от Ориента.

Secret SPA Signature Massage (масаж в София на скалп, цяло тяло и рефлексология на стъпала) | Видове масажи

Заради египетските рисунки, изобразяващи хора, подложени на масажна терапия, се смята, че масажът е една от най-старите форми на медицинска помощ, позната на човечеството.

А знаеш ли, че има приблизително 5 милиона рецептори върху кожата ти, които очакват допира на професионален масажист? Чрез нашия  Secret SPA Signature Massage, състоящ се от различни видове масажи, златните ръце на опитните ни масажисти ще се разходят по цялото ти тяло. А с това ще окажат благоприятно влияние както върху нежеланата болка и стрес, така и върху кръвообръщението и цялостното ти здраве.

Офис масаж (масаж на глава, врат, раменен пояс, горна част на гърба и ръце) | Видове масажи

Един от най-често предпочитаните и търсени видове масажи е този на главата и горната част на гърба. Именно там се задържа напрежението и стресът от работата в офис, често по доста часове и то в седнало положение пред светлините на екрана.

Вълшебният ни офис масаж ще премахне дълбоко задържания стрес в теб, предизвикан от работа с клиенти, колеги,  документи или изобщо от всякакъв вид работа. След което ще те зареди с нови сили и вдъхновение за отмятане на служебни ангажименти.

Антистрес масаж в София с гореща свещ

Време е да ти издадем и една пикантна тайна! Да не си помисли, че сме забравили кое ни отличава от останалите спа центрове? Нашите малки тайни са запазената ни марка! В тази връзка, споделяме, че масажната терапия намалява хормоните на стреса, като само с една сесия антистрес масаж с гореща свещ, нивото на кортизол спада с до 40%.

Индийски масаж на скалп

Индийският масаж на скалпа е древна терапевтична практика, зародила се в Индия преди повече от 2000 години. Представлява кръгови движения по акупресурни точки. Не се използват масла и допълнително оборудване , а единствено две ръце и желание за релаксация.

Този вид масаж се е превърнал в обичай и семейна практика в почти всяко едно индийско семейство. Простотата и достъпността му позволяват прилагането на индийски масаж на скалпа по всяко време, в което изпитате чувство на напрежение. Естествено, опитът и знанията на професионалните масажисти, точно каквито са и нашите в Secret SPA, гарантират по-добри и дълготрайни резултати.

Рефлексология

Рефлексолозите приемат, че човешкото тяло и целият живот се основават на жизнена енергия, която е известна като Чи. За съжаление, блокажи и дисбаланси в потока на тази енергия водят до здравословни проблеми.

Рефлексологията е терапевтична практика, която се използва от векове за насърчаване на лечението и благополучието. Основава се на убеждението, че определени зони по стъпалата, ръцете и ушите, известни като рефлексни точки, съответстват на определени органи, жлези и системи на тялото. Чрез прилагане на целенасочен натиск и манипулации върху тези рефлексни точки рефлексологията цели да стимулира естествените лечебни способности на организма и да възстанови баланса.

Ето някои ключови моменти, които трябва да разберете за рефлексотерапията:

Цялостно лечение: Рефлексотерапията е холистичен лечебен метод, който разглежда тялото като цялостна взаимосвързана система. Тя признава, че дисбалансите или блокажите в една част на тялото могат да повлияят на цялостното благосъстояние. Като работят върху рефлексните точки, рефлексотерапевтите се стремят да отстранят дисбалансите и да насърчат процеса на самолечение на тялото.

Подобряване на кръвообращението: Една от основните ползи от рефлексотерапията е способността ѝ да подобрява кръвообращението в цялото тяло. Чрез прилагане на натиск върху определени рефлексни точки рефлексотерапевтите стимулират нервите и увеличават притока на кръв към съответните органи и области. Засиленото кръвообращение може да помогне за по-ефективното доставяне на кислород и хранителни вещества, като същевременно подпомага изхвърлянето на отпадните продукти от тъканите.

Облекчаване на стреса и релаксация

Рефлексотерапията е известна с дълбокото си релаксиращо действие. Прилагането на натиск върху рефлексните точки предизвиква отделянето на ендорфини, които са естествени болкоуспокояващи и подобряват настроението. Този процес спомага за намаляване на стреса, напрежението и тревожността, като насърчава състоянието на дълбока релаксация и цялостно благополучие.

Управление на болката: Рефлексологията може да бъде ефективна допълнителна терапия за справяне с болката. Чрез насочване към специфични рефлексни точки, свързани с областта на дискомфорт, рефлексотерапевтите се стремят да облекчат болката и да насърчат релаксацията. Рефлексотерапията често се използва за овладяване на главоболие, мигрена, болки в гърба и дори хронични състояния като фибромиалгия.

Засилена нервна функция: Нервната система играе жизненоважна роля в предаването на сигнали в цялото тяло. Рефлексологията стимулира нервните окончания в стъпалата, ръцете или ушите, които са свързани с различни органи и системи. Чрез насърчаване на оптималната нервна функция рефлексотерапията може да помогне за подобряване на сетивното възприятие, подобряване на двигателните умения и поддържане на цялостното неврологично здраве.

Детоксикация: Рефлексологията може да подпомогне естествения процес на детоксикация на организма. Чрез стимулиране на рефлексните точки, свързани с бъбреците, черния дроб и лимфната система, рефлексотерапевтите се стремят да подобрят елиминирането на токсините и отпадните продукти от организма. Това може да допринесе за подобряване на цялостното здраве и жизненост.

Важно е да се отбележи, че рефлексотерапията не трябва да се използва като заместител на медицинското лечение. Тя се счита за допълваща терапия, която може да работи успоредно с конвенционалната медицина за поддържане на доброто състояние.

Рефлексологията работи върху човешкото тяло на много нива. Масажните техники и докосването на точно определени зони освобождават ендорфини, които насърчават усещането за благополучие. А като допълнение и често търсен ефект на един масаж, рефлексологията укрепва имунната и хормоналната система на тялото.

Масажът е опиат, до който веднъж докоснеш ли се, ще искаш още и още…

Secret SPA е един магичен и приказен свят! Тук ще откриеш оазис от различни, вълшебни и релаксиращи,  видове масажи, практикувани от професионални масажисти с години опит и безкрайни знания.

Един въпрос ни мъчи от известно време… Ако има място, на което със сигурност ще изпиташ палитра от удоволствия, то защо не го посетиш?

Намираме се в сърцето на големия град, на ул. Орел 13, само на метри от Южен парк и съвсем близо до мол Paradise.

Последвай ни във Facebook и Instagram, защото тайните, които постепенно разкриваме, допринасят за едни по-добри и благоприятни дни!

Call Now Button