secretspa.bg

САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИЯ!

ЗАПАЗИ ЧАС

Ароматерапия: Как да преборим тревожността и стреса?

ароматерапия 1

Добре дошъл в час по история на една древна лечебна практика, позната като: „Ароматерапия“!

Предстои да те запознаем с почти забравеното изкуство, произхождащо от няколко цивилизации. Изкуство, въплътило в себе си различни и някак особено вълшебни аромати и лечебни ползи. Изкуство, познато от миналото като билколечение, но в наши дни разпространявано и практикувано именно като ароматерапия!

Но преди това – нека те попитаме нещо. Знаеш ли какво е усещането по време на ароматерапия? Вдишвал ли си от ароматите на природата? А докосвал ли си се до магията на билките, които бавно и нежно завладяват тялото ти по време на арома масаж? Ако все още не си – не позволявай каквото и да било да застане на пътя между теб и това блажено удоволствие за всички твои сетива…

А сега, зареди дифузера с любимото си етерично масло, загаси светлините и се отпусни. Чуваш ли как капчиците пара се разпръскват около теб? Създалата се атмосфера е възможно най-доброто начало за нашата, същевременно близка и далечна, история. Не мислиш ли?

Ароматерапия

Какво е Ароматерапия?

Ароматерапията е една от добре познатите ни, в наши дни, алтернативни медицини. Тя е производна форма на билколечението, като теорията ѝ се основава на убеждението, че различните аромати предизвикват различни реакции в тялото. Съществуват аромати, които могат да накарат човек да се отпусне, да приповдигне настроението си, че дори и да се излекува от редица нежелани здравословни проблеми. Но как се случва това?

Ароматните вещества освобождават малки молекули във въздуха, които при вдишване от наша страна, задействат обонятелните ни нервни клетки. Клетките изпращат съобщение до мозъка, където ароматът предизвиква реакция в нашето тяло. Тези реакции могат да бъдат както физически, като ускорен или понижен пулс, така и емоционални, като спокойствие или еуфория. 

По стъпките на ароматите

Ароматерапията датира в историята от преди повече от 5000 години. В миналото тя е била свързвана с изгаряне на определени билки и растения, чиито аромати водели до сънливост, позитивно настроение и дори видения. 

Днес ще проследим различните аромати и техните вълшебни свойства до някои култури, като разкрием магията, която продължават да носят в себе си…

Древна Индия

Индия е една от първите цивилизации, които се уповават на т.н. холистичен метод на лекуване. Именно там, около 2000 г. пр. н.е., е написана най-древната книга за растенията и техните способности, наречена „Веди“. В нея са описани медицинските и религиозни употреби на над 700 растения.

Ароматите са неразделна част от битието на хората, които живеят в Индия. Те ги използват както във вкусни ястия, така и в професионални масажи.

А в случай, че обмисляш да си подариш едно запомнящо се преживяване, силно препоръчваме Автентичен индийски масаж | Ключът към тонизираното тяло.

Египет и ароматерапия

По време на ранната Египетска империя, градините на фараоните са били използвани за отглеждане на най-различни билки и растения от цял свят.

Изгаряме да ти споделим и нещо любопитно…

Знаеш ли, че най-любимият парфюм на египтяните се е казвал „Kyphi”? Той се споменава дори и в Текстовете от пирамидите, които датират от петата и шестата династия на Древен Египет. Те потвърждавали, че „Kyphi“ е бил един от луксовете, на които всеки уважаващ себе си фараон се е надявал да се наслади в задгробния си живот. Но това не било просто парфюм! „Kyphi“ съдържал над 23 различни билки и растения, но за да се създаде, се изисквал опитен билкар. Защото това ароматно блаженство действало и като противоотрова и антисептик.

Гърция

В Древна Гърция, философите в областта на холизма също споделяли своите вярвания и убеждения в лечебните сили на растенията върху цялостното здраве и благосъстояние на човек. Дори великият Хипократ, който се приема за „бащата на медицината“, заявява:

„Пътят към здравето е всеки ден да се наслаждаваш на ароматна вана и арома масаж“

А ти успя ли през стартиращата нова година да се придвижиш поне с една крачка към здравия и бодър организъм?

Едва средата на януари е, но чувстваш как тялото ти има нужда от четири дни сън или екзотична почивка на Бахамите? Нека ти предложим обаче един по-щадящ свободното време и портфейла ти метод на духовно, физическо и психическо извисяване.

Опитай да си откраднеш малко време за себе си и се потопи в чудния свят на ароматите в Secret SPA. Усети как тялото ти попива като гъбка енергиите на вълшебни билки и растения, използвани от нашите опитни масажисти по време на ароматерапевтичен масаж. Създай си празник на сетивата – било то и в един най-обикновен ден!

А кои всъщност са ароматите, които най-често се използват по време на арома масаж и какви са техните лечебни свойства – предстои да ти разкажем повече в тема, посветена изцяло на тях…    

 

Ароматерапия

ТОП 10 лечебни ползи от вълшебната ароматерапия

Комбинирането на ароматерапия с професионален масаж оказва наистина благоприятно въздействие върху цялото ни тяло. Лечебното докосване, съчетано с наситени аромати има силата да:

  • Намалява безпокойството
  • Премахва главоболието
  • Подобрява състоянието на ума и тялото
  • Насърчава доброто настроение
  • Облекчава физическите симптоми преди менструация
  • Предотвратява деменция
  • Успешно се справя с възпаления по кожата като акне, екзема и други кожни инфекции
  • Лекува безсъние
  • Укрепва имунната система
  • Облекчава болките в ставите и възстановява увредената мускулна тъкан

Въпреки че са малко рисковете и нежеланите реакция след ароматерапевтичен масаж, съветваме да се отдадеш на любимите ароматни усещания в безопасна и контролирана среда. Именно такава ще откриеш в нашето тайно кътче за релакс.

Тук опитни масажисти практикуват лечебни масажни техники, пренасяни от древни времена. А и не само това! Съчетанието между лукс, мистика и индивидуално отношение ще те пленят, още щом прекрачиш прага на нашето райско място.

В случай, че искаш да си подготвен за чудесата, които ще откриеш при нас, имаме нещо специално за теб! Просто трябва да се отпуснеш и бавно и грациозно да се потопиш във Вълшебната приказка на СПА център “Secret SPA”.  

Същността на ароматите е да разказват, но не непременно всичко и не непременно на всички…

Достатъчно е да посетиш любимия си СПА център – Secret SPA. Тук приказките оживяват, а чудните аромати с лекота завладяват дори и най-коравосърдечните ни клиенти.

Заповядай в нашето добре скрито и магично място за удоволствия на всички сетива!

Защото няма нищо по-велико от магията на вълшебния арома масаж. Особено, когато е практикуван от опитни масажисти с индивидуално отношение и внимание към всеки детайл.

Намираме се на ул. Орел 13, на метри от Южен парк и съвсем близо до мол Парадайс.

Последвай ни във Facebook и Instagram, за да си на един клик разстояние от най-загадъчните и велики истории за блажени удоволствия и релаксиращи усещания, познати още от древни времена.

 

Call Now Button