secretspa.bg

САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИЯ!

ЗАПАЗИ ЧАС

Антицелулитни масажи – ползи и ефекти

антицелулитни масажи в Secret SPA

За какво се използват антицелулитни масажи? Отговорът ще изникне светкавично в съзнанието на всяка дама, както и на всеки господин, запознат дори минимално с признаците на това така нежелано явление.

Но дали предназначението на антицелулитните масажи се ограничава само до лечение на целулита? Нима увереността и психическото благосъстояние не зависят от начина, по който се чувстваме в собствените си тела? Коя жена не би била щастлива, ако е здрава и изглежда добре – с кадифено мека кожа и сияйно лице?

Добрият външен вид изисква специално отношение, внимание и грижи!

За съжаление, целулитът не пита кога да се появи и не се интересува дали моментът е особено подходящ. Но има някои неща, които предотвратяват дългосрочната му визита, а именно добрата хидратация и вълшебните антицелулитни масажи в СПА център Secret SPA.

 

Какво представлява целулитът?

Едва ли има жена, която да не възприема целулита като свой враг. А ако обявяваш война, има нещо, което още преди новата ера, древнокитайски мислител и стратег е осъзнал:

 „Ако познаваш врага и познаваш себе си, не трябва да се страхуваш дори от хиляди битки. Ако познаваш себе си и не познаваш врага, за всяка победа ще получиш страхотно поражение.“

Не би искала да загубиш тази война, нали? Тогава нека детайлно разгледаме какво точно представлява целулитът, както и кога и защо се появява.

Целулитът, наричан още липодистрофия, представлява увеличаване на броя на подкожните мастни клетки, което възниква в резултат на стагнация (застой) на кръвообръщението и лимфния поток. Основните визуални признаци са кухини или трапчинки по дупето, бедрата, корема и ръцете, често описвани под общите наименования „портокалова кожа“ или „котидж сирене“.

Имаме една добра и една лоша новина! Лошата е, че според изследвания, целулитът присъства при 85 – 98% от жените по цял свят, на възраст над 25 години. Причините могат да бъдат свързани с промяна на метаболизма, физиологията и липсата на физическа активност, както и с промени в структурата на съединителната тъкан, хормонални или генетични фактори.

Добрата новина е, че има редица неинвазивни процедури, които отлично се справят с този физиологичен феномен. Процедури, като антицелулитни масажи от професионалисти на тайно и вълшебно място, точно каквото е и Secret SPA!

 

Антицелулитни масажи – ползи и ефекти

Въпреки че причината за целулита все още не е изяснена на 100%, най-често се смята, че е резултат от мастни натрупвания, които се събират в съединителната тъкан точно под кожата, като нарастват с времето.

Упражненията и правилното хранене могат да намалят съдържанието на мазнини в тялото и да помогнат в борбата с целулита, но всички имаме известно ниво на мазнини в телата си, които, по законът на Мърфи, се събират на точно определени и нежелани места.

Прилагането на антицелулитни масажи ще стимулира равномерното разпределение на тези мастни клетки по естествен и безопасен начин.

А какви ли са останалите ползи, с които може да облагодетелстваме нашето тяло чрез антицелулитни масажи?

 

Подобряват кръвообръщението

Антицелулитните масажи насърчават здравословния кръвен поток, което води до предотвратяване на стареенето, като естествено стягат кожата.

 

Стимулират производството на колаген и еластин

Най-често срещаните терминологии в последно време, са именно колаген и еластин. Точно те са отговорни за външния вид на кожата и нейната еластичност.

Колкото повече организмът ни произвежда от тях, толкова по-щастливи и удовлетворени ще сме ние от нашето здраве и излъчване.

 

Премахват токсините

Всички антицелулитни масажи подобряват циркулацията на кръвта, с което помагат на тялото да се отърве от натрупаните токсини. В резултат на което, изхвърляме излишните мазнини, а кожата ни става по-еластична и здрава, възвръщайки естествената си форма.

 

Антицелулитни масажи за стягане на мускулите

Доказано е, че масажните техники насърчават растежа на мускулите, като едновременно с това ги поддържат стегнати и красиво оформени.

 

Подобряват лимфния дренаж

Лимфата е течност, която транспортира кислород и хранителни вещества до клетките ни, като отмива от тъканите вредни вещества и токсини, образувани при метаболизма. Но лимфната система няма помпа като сърцето и затова разчита на нашите мускулни движения, за да изхвърли от тялото, проникналите в организма, вредители.

Прилагането на антицелулитни масажи, освен всичко останало, ще окаже благоприятно въздействие и върху лимфния дренаж.

Знаеш, че обичаме да издаваме малки тайни, но с огромно значение за здравето и красотата на нашите бъдещи и настоящи клиенти, нали? И този път няма да изневерим на подхода си!

Споделяме, че лимфната система е част от имунната система, като подобрявайки нейната „работа“, ще се засили и метаболизма. Това ще доведе до две неща – дългоочаквано сбогуване с целулита и разделяне с така нежеланото наднормено тегло. Не звучи лошо, нали?

 

Видове антицелулитни масажи

Антицелулитните масажи най-общо се разделят на два вида – ръчни антицелулитни масажи и апаратни.

Ръчен антицелулитен масаж

Първият вид масаж се извършва от опитен масажист, който избира индивидуална техника и прилага различна интензивност, спрямо оплакванията и степента на целулита. След като споменахме „степен“ на целулит, може би е добре да поясним какво точно имаме предвид.

Съществува понятие, което специалистите наричат „Скала на Нюрнбергер – Милър“, според което, целулитът се разделя на четири основни степени, а именно:

   

   • Степен 0 – кожата е гладка, без никакви следи от набръчквания;

   • Степен 1 – целулитът не се забелязва при седнало, изправено или легнало положение, но при прищипване с ръце, мастните трапчинки се появяват;

   • Степен 2 – целулитът е видим при изправено положение, но не се забелязва, когато лежите;

   • Степен 3 – без значение в каква позиция е тялото и дали прищипвате или не, целулитът е ясно и лесно забележим;

  Често, спрямо фазата, в която присъства това нежелано явление, зависи и от какъв антицелулитен масаж има нужда тялото ти.

  По-облагодетелстваните дами, намиращи се в степен 0 или 1, може да прилагат антицелулитен масаж у дома.

  Един от най-широко разпространените и познати масажи в домашни условия, е антицелулитен масаж с вендузи. Вендузите са специфични силиконови или стъклени чашки, които чрез вакуум се прилепят за кожата, раздвижвайки кръвта.

  Издаваме ти и още една тайна! При липса на козметични продукти, които да използваш по време на антицелулитния си масаж, винаги може да добавиш нотка сладост и антиоксидантни свойства, чрез прилагането на качествен мед.

  Точно така! След антицелулитен масаж с мед, кожата ти ще придобие деликатен и копринен вид. Освен това, медът се абсорбира на 100% от тялото, като насърчава загубата на тегло и помага за борбата с целулита. Страхотни са нашите малки тайни, нали?

  Естествено, ефективността от антицелулитен масаж у дома ще е в пъти по-малка, поради факта, че липсва опитът и знанието на професионален масажист, както и използваните от него техники, движения и специални антицелулитни масла.

  От друга страна, апелираме да не оставяте външния си вид на произвола на съдбата. Всяко едно действие и бездействие е от значение!

   

  Апаратен антицелулитен масаж

  Апаратните антицелулитни масажи се извършват с помощта на специални устройства в естетични салони и СПА центрове.

  Специфичното тук е, че избраният метод за антицелулитен масаж (съществуват много: ролков масаж, вакуумен масаж, LPG масаж и др.) не е строго индивидуален. По един и същи начин, машината ще обработва кожата на всеки един човек, без значение от какво точно има нужда. Тоест липсва индивидуален подход, което може значително да намали ефективността на процедурата.

  Антицелулитен масаж – най-ефикасният метод за за борба с целулита

  Антицелулитният масаж е ефективен и полезен метод за борба с целулита и подобряване на външния вид на кожата. Той се основава на специфични техники и масажни движения, които целенасочено насочват към областите с целулит, стимулирайки кръвообращението и лимфния поток, отстранявайки токсините и излишната течност от тялото.

  Антицелулитният масаж има множество ползи за тялото, включително намаляване на обема и видимостта на целулита, изглаждане на кожата и повишаване на тонуса ѝ. Освен това, масажът стимулира метаболизма, което помага за изгаряне на мазнини и отслабване.

  Редовните сесии на антицелулитен масаж също така подобряват качеството на кожата, увеличават еластичността ѝ и съживяват тъканите. Той може да бъде част от комплексна програма за борба с целулита, включваща здравословен начин на живот, правилно хранене и физическа активност.

  Резултати от антицелулитния масаж

  Въпреки че антицелулитният масаж може да бъде приятен и релаксиращ, е важно да се има предвид, че резултатите са индивидуални и може да отнемат време да се постигнат. Затова е препоръчително да се изпълнява от квалифициран масажист и да се комбинира със съответните диетични и физически промени за по-добри резултати.

   

  В крайна сметка, антицелулитният масаж е ефективен инструмент за подобряване на външния вид на кожата и се препоръчва за всички, които търсят по-гладка и по-тонизирана кожа. Той предлага множество ползи и ефекти, които могат да подобрят самочувствието и увереността на хората, като същевременно им осигурят здравословно и приятно изживяване.

   

  Антицелулитни масажи у дома или в Secret SPA?

  Нека бъдем честни! Ще успееш ли да достигнеш до всяка една засегната част от целулита върху тялото си самостоятелно? Дали си достатъчно запозната със специфичните техники и движения, които ще окажат благоприятен ефект и видима разлика, още след първия антицелулитен масаж?

  Няма да задаваме повече реторични въпроси. Оставяме отговорите и решението на твоята преценка!

  Напомняме, че се намираме в сърцето на столицата, на метри от Южен парк и мол Парадайс, съвсем близо до теб!

  А нашата запазена марка са именно професионалните масажи. Във вълшебния и таен Secret SPA център сме скрили златни ръце и техники за върховни удоволствия, пренасяни от векове, като Хамам и СПА процедури за тяло и лице. И то на изключително достъпни цени.

  Последвай ни във Facebook и Instagram, защото във всичко има красота, но не всеки може да я види!

  Call Now Button