secretspa.bg

САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИЯ!

ЗАПАЗИ ЧАС

Как професионалният офис масаж ще преобърне възприятията ми?

  • април 24, 2023
  • admin
  • Коментарите са изключени за Как професионалният офис масаж ще преобърне възприятията ми?
  • Други
офис масаж 1

Как ти звучи по време на работа да получаваш по един офис масаж всяка седмица? Това би ли повлияло на твоята продуктивност? Или дори нещо повече! Би ли оказало влияние върху ефективността на служителите в една компания?

За да си отговорим на тези въпроси, предлагаме деликатно и последователно да тръгнем по стъпките на професионалния офис масаж. Да разберем какво всъщност представлява и какви са ползите от него за теб или за твоите служители, и като цяло – за доброто настроение на всички.

Какво представлява професионалният офис масаж?

Професионалният офис масаж е релаксираща сесия в офиса, обикновено с продължителност 10-15 минути. При него не се изисква да сваляш дрехите си, защото той се концентрира върху определени части от тялото, като гърба, врата, раменете, ръцете и дланите.

В последно време, много собственици на бизнеси започват да обръщат по-специално внимание на служителите си. Осъзнават, че ефективността и продуктивността трябва да бъдат поддържани.

Защото все пак всеки човек си има лимит, а понякога приятното презареждане внася нови сили и желание за работа, не мислиш ли?

Оказва ли влияние липсата на масаж в офиса на производителността на фирмата?

Според проучвания, има четири пъти по-голяма вероятност тези компании, които не отдават приоритет на благосъстоянието на служителите си, в следващите 12 месеца просто да ги загубят. А също така и че:

  • Текучеството на персонала струва на бизнеса много пари
  • Разходите, които се генерират в заместване на служители, със сигурност не са оправдани
  • Дългото отсъствие на качествен служител може да коства много от печалбата на дадената компания
  • Презентизмът (това са хората, които се появяват на работа, но реално не изпълняват качествено своите служебни задължения) е отговорен за загубата на производителност на работното място до 61%.

Очевидно продуктивността, към която всички собственици на бизнеси се стремят, е скрита в отношението към собствените им служители. Колко малко, но пък с какво голямо значение, нали?

Ето защо, едно добро решение би било организирането на „ден за релакс с масаж в офиса“. Нека служителите бъдат възнаградени с лично отношение и специално внимание. Със сигурност ще го оценят!

А в този ред на мисли, нека те попитаме нещо. Когато един служител усеща, че е важен и ценен, каква е вътрешната му мотивация и желание за покоряване на нови върхове?

Нека ти споделим кои са топ 6 ползи за служителите във фирмата, които редовно получават офис масаж.

офис масаж

ТОП 6 уникални ползи за служителите (и за фирмата), които редовно получават масаж в офиса

Намалява стреса

Стресът е неизбежен на много работни места. Въпреки това, винаги трябва да помним, че той е в основата на много неприятни ситуации, както с колеги, така и с клиенти. Ето защо, трябва да се стремим, доколкото се може, да го ограничаваме в нас самите, а и в нашите служители, ако имаме такива.

Всъщност, знаеш ли, че компаниите, които предоставят корпоративен масаж на служителите си редовно, отчитат изумителните 85% намаление на нивата на стрес. А това вече оказва влияние освен на благосъстоянието на самия служител и на отношението му с околните, но и на производителността на фирмата. Защото смело можем да заявим, че няма такъв сред нас, който предпочита да бъде обслужен от заядлив и нервен служител, отколкото от усмихнат и ведър човек, нали?

Но нека се върнем на ползите за самите служители. Всъщност отсъствието на стрес в един човек, независимо дали в домашна или корпоративна среда, винаги е добра идея…

Облекчава мускулното напрежение и болката

Работата в офис изглежда, че не натоварва физически служителите, нали? Но реално позата, която заема тялото и в която прекарва толкова време, в един момент води до много сериозни проблеми с кръста. Напрежението, болката и сковаността в него са само част от нещата, с които трябва да се справят офис служителите.

За щастие, професионалният офис масаж оказва благоприятно въздействие върху мускулното напрежение, като предотвратява болката и сковаността и дава нови сили и желание за работа.

Допринася за добро психическо здраве

Доброто психическо здраве също е от съществено значение за производителността на фирмата, тъй като именно то определя ефективността на служителите.

Намалява тревожността и депресията

Не бихме могли да бъдем в кондиция, ако нещо ни тревожи, нали? И дори умело да го прикриваме, този тип емоции сякаш се усещат от километри.

Затова, когато изпитваме тревога или сме в плен на някоя ненужна депресия, вкопчила се като удавник за сламка в нас, най-доброто нещо, което можем да направим, е да отделим време за себе си. А какво по-хубаво време от това на релаксиращ масаж в офиса, напук на всички проблеми, които ни заобикалят физически и психически?

Ще ти споделим и че силата на масажите дори е научно доказана. Те намаляват тревожността и подобряват настроението, поради успокояващия ефект на процеса на релаксация, било то вкъщи или на работа.

Повишава фокуса и енергията

С какви усещания свързваш масажите? С релаксация и спокойствие, нали? А ако ти кажем, че професионалният офис масаж всъщност предизвиква точно обратния ефект.

Той повишава фокуса, изостря бдителността и зарежда с невероятна енергия.

Подобрява качеството на съня

Лошият сън може до голяма степен да повлияе на концентрацията, производителността и междуличностните качества в една работна атмосфера.

Ето защо, този фактор трябва да е един от водещите в света на бизнеса, както за индивидуалния човек, който иска да се развива и усъвършенства, така и за фирмите, които са насочени към високи резултати.

За никого не е тайна, че сънят е едно от нещата, върху които реално нямаме 100% контрол. Но това не означава, че не трябва да полагаме каквито и да било грижи за него. Един професионален масаж на седмица, независимо какъв, със сигурност ще окаже благоприятно въздействие върху качеството на съня ни.

В случай, че сме събудили любопитството ти за видовете масажи, тук може да научиш повече неща: Видове масажи – разкриваме тайните на 10-те най-популярни масажа

Корпоративен офис масаж от Secret SPA

В крайна сметка, като се замислиш, има едно нещо, което в корпоративна среда е над всичко останало и то е отношението между хората (а и не само в корпоративна среда, ако трябва да бъдем честни…). Защото империя не се гради от един човек, нали? А за да е успешно всяко едно начинание във фирмата, то към него трябва да се подхожда с желание, мотивация и хармония!

Но какво наистина подбужда тези чувства? Личното отношение, релаксиращите офис масажи или приятните и забавни моменти по време на тиймбилдинг, които между другото, може да преживеете в нашето тайно кътче за релакс – СПА център Secret SPA!

Ще се съгласиш ли с нас, ако кажем, че човек трябва да е в добро физическо и психическо състояние, за да е на 100% продуктивен в работата си? Сигурни сме, че отговорът е ДА… В такъв случай, инвестирай в себе си! А ако си собственик на бизнес или HR мениджър, инвестирай в служителите си, като им организираш „Ден на офис масаж“!

И не забравяй, че инвестициите в хората се отплащат с най-висока лихва…

Последвай ни във Facebook и Instagram, за да си в течение с всички релаксиращи практики и ритуали за добро здраве, отлично психическо и физическо състояние, и страхотно настроение!

Call Now Button