secretspa.bg

САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИЯ!

ЗАПАЗИ ЧАС

Антицелулитен масаж с вендузи | Дай старт на перфектното тяло за лятото

  • юли 6, 2023
  • admin
  • Коментарите са изключени за Антицелулитен масаж с вендузи | Дай старт на перфектното тяло за лятото
  • Други
антицелулитен масаж с вендузи

„Днес имам запазен час за антицелулитен масаж с вендузи. Чувствам се някак притеснена. Не знам точно какво представлява и това като че ли най ме плаши. Чувала съм, че понякога може да бъде болезнено, друг път пък неефективно, но искам да се сбогувам веднъж завинаги с този целулит, така че съм готова на всичко!

Секунда.

А дали преди това не хвърля едно око в Google, как точно го описват този антицелулитен масаж с вендузи, и да се успокоя. Все пак, дяволът никога не е толкова черен, колкото си го представяме, нали?“ – Из мислите на една жена, в стремежа си да се справи с нежелания целулит

Лято е. И ако трябва да бъдем честни, всяка жена копнее за перфектното тяло! Особено през сезона на безгрижните слънчеви дни и обаятелни нощи, подчертани със свеж морски бриз. Тогава, когато имаш най-голямо желание да се погрижиш за красотата и изяществото си. Никой не те задължава, но сякаш всичко наоколо го изисква. Просто за да се впишеш в цялата магична лятна обстановка, трябва и ти да си нежна феерия от магия!

Ето защо, днес ще повдигнем завесите, за да те запознаем с един от най-добрите приятели на красивото женско тяло, а именно – небезизвестният антицелулитен масаж с вендузи.

Антицелулитен масаж с вендузи – какво представлява и как действа?

За огромно нещастие на много от дамите, целулитът е проблем, който не държи на строго определени закономерности. Той се появява и при хора с наднормено тегло и при такива с нормално, до слабо.

Причините за образуването му са много, но само в случай че искаш да разбереш повече за тях, както и какви са ползите и ефектите от прилагането на антицелулитни масажи, може да надникнеш тук: Антицелулитни масажи – ползи и ефекти

А ние деликатно се връщаме отново на въпроса: Как се прави антицелулитен масаж с вендузи?

Масажът с вендузи е една от най-ефективните антицелулитни процедури. По време на тази терапия, масажистът прокарва през засегнатите зони вакуумна чашка или т.н. вендуза.

Там, където тя засмуква кожата, се създава зона с ниско налягане, което всъщност подобрява лимфния дренаж и кръвообръщението. По този начин тялото се освобождава от интерстициалната течност, оставяйки ни с чувство за гладка и еластична кожа.

Но портокаловият тен е твърде упорито и досадно явление, което не изчезва лесно, затова неслучайно долавяме от тук поредния въпрос, блуждаещ в мислите на всяка жена, копнееща за перфектно изваяно тяло. А именно:

Една сесия от антицелулитен масаж с вендузи достатъчна ли е, за да премахне целулита от проблемната зона?

Отговорът тук е много повече от просто „НЕ“. Антицелулитният масаж с вендузи премахва целулита, но не от една сесия. Специалистите са на мнение, че са необходими между 10 и 15 сесии, като въздействието му трябва да бъде подкрепено със здравословна храна, достатъчно количество вода и много движение. 

Сбогуването, веднъж завинаги, с целулита е дълъг процес, в който се изисква търпение от страна на жената, впуснала се в тази борба, и голяма доза професионализъм от масажиста, който редовно се грижи за нейната гладка и сияйна кожа, с помощта на антицелулитен масаж с вендузи.

Въпреки дългия период от време и стриктното отдаване, което изисква борбата с целулита, напомняме, че всяко действие е в пъти по-добро, от което и да е бездействие.

И дори след първата сесия на антицелулитен масаж с вендузи, сме сигурни, че ще усетиш промяна в своето тяло. Превърни тази промяна в мощен генератор на търпение. Търпение, което ще те отведе до заветния момент, в който казваш:

„Сбогом, целулит! Добре дошла, моя гладка и перфектна кожа!“

А по пътя просто помни, че всяка следваща сесия увеличава ефекта на предишната. Бавно и последователно. Стъпка по стъпка. Както казват старите хора:

„Всяко нещо с времето си…“

А ето, че дойде време и за следващия въпрос, който измъчва голяма част от жените, изправили се срещу проблема с целулита. И той е:

Показател за качество ли са болките и синините след антицелулитен масаж с вендузи?

Техниката и интензитета, с които се прилага антицелулитен масаж с вендузи, трябва да бъде съобразена спрямо типа на кожата и индивидуалните характеристики на пациента. По този начин може да се предотврати болката по време на процедурата, както и появата на синини след нея.

При хората с тънка и чувствителна кожа този вид масаж трябва да се извършва в щадящ режим. Оказването на интензивно влияние върху проблемните зони може да причини не само гореспоменатите проблеми, но и увреждане на подкожния мастен слой, а с това и нежелани възпаления.

Важно е тук да отбележим, че по-ниската интензивност със сигурност не е равна на намаляване на ползите от процедурата. Напротив! Просто по-тънката кожа е много по-податлива на влияние, като съответно там е необходим по-малък натиск и по-малко време.  

Мога ли да отслабна с антицелулитен масаж с вендузи?

Поради отстраняването на излишната течност от тялото по време на антицелулитен масаж с вендузи, много жени вярват, че могат да отслабнат значително. Това отчасти е вярно. Отслабва се, но не значително!

За да се постигнат наистина забележими резултати, антицелулитният масаж с вендузи трябва да бъде част от нещо много по-голямо. От взето решение за изграждане на здраво тяло. С полезни навици, много движение, здравословна храна и всекидневен Масаж | Неподозирани ползи за тялото.

Антицелулитен масаж | С какво се различава от другите масажи?

Антицелулитният масаж е специфичен вид масаж, насочен към намаляване на целулита и подобряване на външния вид на кожата. Този вид масаж се различава от другите по няколко ключови аспекта, които ще разгледаме в следващите редове от статията на Secret spa.

Целева област за антицелулитен масаж

Антицелулитният масаж има специфични цели и области, върху които се фокусира. Този вид масаж се насочва към области на тялото, където целулитът е по-изразен, обикновено в областта на бедрата, корема и задните части на бедрата. В сравнение, другите масажи обикновено има по-общо въздействие върху цялото тяло.

Техники и налягане 

Антицелулитният масаж използва специфични техники, които включват силно налягане и работа върху повърхностните и подкожни слоеве на кожата. 

Тази техника се прилага с цел разглаждане на стегнати тъкани, премахване на излишни течности и подобряване на кръвообращението. В сравнение, обичайните масажи могат да бъдат по-нежни и да се фокусират върху общата релаксация на тялото.

Използване на специфични продукти и инструменти при антицелулитен масаж

При антицелулитния масаж често се използват специални кремове, гелове или масла, които съдържат активни съставки, предназначени да подпомогнат изглаждането на кожата при борбата с целулита. 

Освен това, могат да се използват и специални инструменти като ролки, вакуумни апарати и масажни четки, които помагат да се насочи вниманието към проблемните зони и подобряването на кръвообращението.

Антицелулитен масаж | Честота на сесиите

За постигане на видими резултати при антицелулитния масаж обикновено се изискват серии от сесии, които се провеждат редовно и често, обикновено с интервали от няколко дни. В сравнение, обичайните масажи се предлагат според индивидуалните нужди на клиента и могат да бъдат на по-редки интервали.

Целулитен масаж и дълбокотъкания масаж 

Въпреки че антицелулитният масаж се фокусира върху целулита и кожата, той може да включва и някои елементи от дълбокотъкания масаж. Този комбиниран подход помага да се подобри циркулацията на кръвта и да се отпуснат напрегнатите мускули в проблемните области.

Допълнителни съвети за антицелулитен масаж

При антицелулитния масаж клиентите често получават съвети за здравословен начин на живот, включително препоръки за диета и физическа активност. Това е важно за укрепване на резултатите от масажа и задържане на добрата форма и поява на целулит.

Антицелулитен масаж | Области на приложение 

Антицелулитният масаж е най-често приложим в спа център, от квалифицирани експерти в областта. В сравнение, другите видове масажи могат да бъдат приложени за лечебни, спортни или релаксационни цели.

Антицелулитен масаж в таен и магнетично луксозен спа център или в уюта на собствения ни дом?

Целулитът не е локален, а глобален проблем, който засяга целия организъм. Присъствието му означава, че кръвотока и лимфотока в тъканите са нарушени. Те обаче не могат да бъдат разпръснати чрез точково въздействие върху седалището, корема, краката и ханша. 

Антицелулитният масаж трябва да включва техники за лимфен дренаж. Те разпръскват лимфата по цялото тяло, включително гърба, ръцете и гърдите. Само по този начин е възможно да се възстанови клетъчното хранене и лимфната циркулация. В резултат на което, тялото се тонизира, а неравностите и нежеланите явления изчезват.

Така че на въпроса: Антицелулитен масаж вкъщи или в СПА център? Смело можем да заявим, че няма нищо по-добро за твоята кожа и красив външен вид от масажите и процедурите в професионален СПА център, като нашето бижу – Secret SPA. Особено, когато там се чувстваш като у дома. Заобиколен от приятна и релаксираща атмосфера, лично отношение и специално внимание.

Заповядай в нашето тайно кътче за релакс! Било то за антицелулитен масаж с вендузи или някой друг професионален масаж.

А защо да не се отдадеш и на висококачествени СПА процедура за лице и тяло? Или не отдъхнеш в приказната ни релакс зона? Денят е на твое разположение, а удоволствията са на едно взето решение разстояние…

Намираме се в големия град, на метри от Южен парк и мол Парадайс.

Последвай ни във Facebook и Instagram, за да си близо до всички малки тайни за красота и наслада на всички сетива!

Call Now Button