secretspa.bg

САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИЯ!

ЗАПАЗИ ЧАС

Хамам и вълшебният полъх от Ориента

хамам 1

 „Хамам – опиянение или сън, който издига душата над плътта, но въпреки това те зарежда с върховно удоволствие, което чувстваш как изпълва всяка част от тялото ти…“

Ще спреш ли часовника за малко? Ще намериш ли време за себе си? Време, в което да се пренесеш за миг в далечния, автентичен и все така вълшебен свят на Ориента…

Като странник, напуснал своя дом в преследване на онова усещане, което ти напомня, че си жив и цял, изпълнен с обикновени болки и надежди. Но и, че някъде там, има удоволствия и блаженства, които тялото ти копнее да срещне…

 

Хамам – мистика, пренесена от Ориента

Нека се потопим в един приказен свят!

Свят на архитектурни шедьоври, старателно облицовани с фин мрамор и скъпоценни камъни. А между тях – малки цветни улички, поръсени с баклава, локум и кехлибарени бутилки от ароматни парфюми.

Топъл полъх от Ориента нежно гали сетивата, а вълшебни звуци изпълват въздуха с блаженство. И някъде там, старателно скрити, мистични традиции и ритуали, предадени от древноримска култура.

А вътре, гореща мраморна плоча под каменен купол и купчина блестящи бели хълмове от сапунени мехурчета върху „гръб“ на цял един живот…

Досети ли се вече къде сме?

Добре познатата турска баня или т.н. хамам е традиционно мокро помещение със зашеметяваща архитектура и куполообразна форма, през която се прокрадват слънчеви лъчи.  

През османските времена хамамите са били социални центрове и единствени бани в Турция до средата на 20-ти век.

Място, където можеш да пречистиш не само тялото си, но и ума си! Място, където ще срещнеш различни хора, от различни възрасти, всеки изоставил ежедневните проблеми и отдал се на върховни удоволствия.

Дори в свят, ограничаващ женските права, традиционно, дамите в Турция посещавали хамам поне веднъж седмично. Смятало се, че по този начин се извайва и усъвършенства женската красота.

Хамам

А какви ли чудеса се случват в съвременната турска баня?

В наши дни, турската баня (хамам) представлява помещение, наситено с пара. В него ще откриеш отопляема мраморна маса, върху която се извършват различни терапии и процедури.

Топлината отпуска всеки мускул и освобождава стреса. Токсините от тялото се изпаряват, а порите на кожата се отварят, за да абсорбират благоприятно всеки продукт, нанесен след това.

Турската баня е хидротерапия, която има чудотворен ефект както върху физическото състояние, така и върху психическото благополучие на човешкото тяло.

А какви ли са останалите предимства, които нашите югоизточни съседи са открили в посещението на турска баня, още преди доста години?

 

Вълшебните ползи от хамам

Още от древни времена, турската баня се използвала не само за почистване на тялото и пречистване на душата, но и за превенция и лечение на редица опорно-двигателни заболявания като артрит, ревматизъм и навяхвания.

Редовното посещение на хамам ще възнагради тялото с така желаните и търсени ефекти, като дълготрайно облекчение на натрупаното напрежение и хроничната умора.

Турската баня изчиства дихателните пътища и отлично се справя с респираторни заболявания като бронхит, инфекция, суха или мокра кашлица.

Благодарение на капчиците пара, чрез които се пречиства организмът, кръвообращението в тялото се подобрява, а имунната система – повишава.

Традиционната турска баня е добре позната със способността си да елиминира токсините в тялото, като същевременно с това почиства кожата и ускорява метаболизма. А това води до два от най-желаните ефекти – загуба на тегло и премахване на т.н. „портокалова кожа“ или с други думи казано:

 

„Сбогом, наднормено тегло! Сбогом, целулит!“

Повтарящите се главоболия са често срещан проблем сред много хора. А липсата на качествен сън изцяло допълва мъчителната картинка. Но знаеш ли, че посещението на турска баня укрепва нервната система и има благоприятен ефект върху безсънието?

Хората, отдали се на автентичното удоволствие в хамам, заспиват почти мигновено след това. Доказателство, че Ориентът крие своите вълшебни малки тайни, точно както и ние в Secret SPA!

Наред с всички уникални ползи за здравето на тялото и укрепването на психиката, посещението на хамам действа отлично и върху стомашно-чревния тракт.

А това, че благоприятно допринася за подмладяването на всички системи от човешкото тяло, не би трябвало да те учуди, нали?

ТАЙНО предимство за лятото: Издаваме ти и една тайна за дълготраен летен загар! След пилинг и премахване на мъртвата кожа в хамам, направеният тен в солариум или на плажа се задържа двойно повече!

Хамам

Етапи при посещение на хамам

Преди каквато и да била процедура, тялото трябва да бъде подходящо затоплено, най-малко за 10 минути. По този начин токсините от него ще се изпарят, а порите на кожата ще бъдат напълно отворени и подготвени за следващия етап от това блаженство.

Следва ексфолиращ пилинг с кесе или натурални продукти като кафе, захар, ориз, билки или кокос. Тази процедура ще почисти кожата от мъртвите клетки в дълбочина, придавайки ѝ здрав вид и блясък.

Благодарение на ексфолиацията, кожата на тялото ще е подготвена за пълното абсорбиране на ползите от естествените съставки, с които следва да бъде възнаградена, посредством професионален масаж.

В Secret SPA ще откриеш богата гама от спа терапии и процедури, както и професионални масажи от опитни масажисти! Запознай се с всеки един от тях по-отблизо тук, за да вземеш правилното решение от къде да започнеш.

В случай, че още не знаеш за нашата тайна, ще ти споделим, че в масажите сме най-добри! Така че, няма вариант да сгрешиш!

След вълшебното преживяване в турската баня (хамам) и невероятното усещане, което оставя професионалният масаж за всички сетива от тялото ти, следва презареждане и сладки приказки на тайно място с чаша любима напитка.  

 

Тялото е храм на душата – отдай му дължимото удоволствие и блаженство!

От векове турската баня е въплъщавала съблазнителната перспектива да виждаме тялото на другия не само физически изложено, но и психически оголено. Всеки със своите слоеве на напрежение, болка, тревога, радости и мечти.

И тогава осъзнаваш, че буквално има седем милиарда начина, по които можеш да се чувстваш тъжен, ядосан, обичан, щастлив, цял и жив!

И само един, чрез който можеш да си гарантираш особено вълнуващ момент, уловен в уязвимост на удоволствие и наслада – чувството, след посещение на хамам!

Трудно е да скриеш или прикриеш емоциите си, когато си щастлив и удовлетворен, нали?

Хубавото е, че тайните в Secret SPA са нашата запазена марка, така че можеш да бъдеш себе си и да се отпуснеш изцяло, посещавайки вълшебния ни хамам в София!

А ако все още не знаеш къде да ни откриеш – намираме се в сърцето на столицата, на метри от Южен парк и съвсем близо до мол Парадайс!

Междувременно можеш да ни последваш във Facebook и Instagram! Не изгаряш ли от любопитство какво още можем да ти разкажем?

 

 

Call Now Button