secretspa.bg

САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИЯ!

Последици от антицелулитен масаж | Ефективен, лесен и релаксиращ

  • август 31, 2023
  • admin
  • Коментарите са изключени за Последици от антицелулитен масаж | Ефективен, лесен и релаксиращ
  • Масажи
последици от антицелулитен масаж 1

Днес разкриваме кога и какви последици от антицелулитен масаж да очакваме. Естествено, основната цел на този вид масаж е да ни отърве от нежелания целулит, но той влияе и по много други начини върху цялото ни тяло.

Ефектът му обаче зависи не само от терапевта, който го прилага, но и от клиента, на когото се прави. Ако трябва да бъдем честни, за да наблюдаваме желани последици от антицелулитен масаж, трябва самите ние да притежаваме силна воля и мотивация за успех. Само така ще можем да следваме изискванията и да устояваме на изкушенията, дебнещи зад всеки ъгъл в стремежа си да ни прелъстят… Я с някоя поничка, я със сладолед или неземно сладък и газиран летен коктейл… И да, за съжаление, тези коктейли също са калорични и са предпоставка за целулит, затова съветваме да не се прекалява с тях…

Нека разберем обаче и какво друго оказва влияние върху ефекта от редовното прилагане на антицелулитен масаж.

От какво зависят желаните последици от антицелулитен масаж?

Важно е да запомним, че всички търсени последици от антицелулитен масаж са обвързани с начина ни на живот, с навиците и грижата за собственото ни физическо и психическо състояние. В този ред на мисли, нека ти зададем един въпрос: Има ли значение дали ще промениш менюто си, докато си настанен удобно на дивана в уюта на собствения си дом, без да извършваш кой знае каква физическа активност? Разбира се, че не, нали?! Салатите са хубаво нещо, но не извайват тялото ни в топ форма… За да сбъднем мечтаната фигура са нужни съвкупни усилия от физическа активност, подходяща храна и добро психическо здраве.

Така, например, антицелулитните масажи оказват влияние и върху други процеси в организма ни, освен подобряване на лимфния дренаж и кръвообръщението. Но, за да се наблюдават значителни последици от антицелулитен масаж, има някои изисквания, които трябва да бъдат спазени, и условия, които трябва да бъдат следвани…

Основното изискване е редовното прилагане на антицелулитен масаж, докато наред с това спазваме долупредставените 5 тайни, които ще ни помогнат да се отървем от т.н. „портокалова кожа“. А именно:

Тайна #1 Приемай достатъчно количество вода

Голямото количество приети течности подобрява лимфния и кръвния поток, а това от своя страна е пряко свързано с изхвърлянето на излишните токсини от тялото. Ето защо, когато искаме подобаващо да приветстваме всички последици от антицелулитен масаж, не трябва да забравяме да пием голямо количество вода.

Тайна #2 Изключи мазните, пържени и сладки храни от менюто си

Здравословното хранене играе важна роля не само в борбата с нежелания целулит, но и за цялото ни благосъстояние. И понеже сме сигурни, че няма човек, който да не знае колко всъщност са вредни пържените и сладки храни за организма ни, ще кажем само едно. Изключването им от менюто ни е въпрос на личен избор и любов към нас самите. 

Тайна #3 Кажи НЕ на пушенето и алкохола

Цигарите и алкохолът всъщност се оказват лоши навици, които нарушават кръвообръщението в тъканите, като по този начин се превръщат в преки виновници за появата на нови огнища на целулит. Интересен факт, който трябва да вземем предвид в борбата срещу целулита, нали?

Тайна #4 Физическата активност е от изключително значение в борбата с целулита

Насърчаването на всякаква физическа активност ще допринесе за „здрав дух в здраво тяло“. Но именно движението и спортът се оказват в основата на желаните последици от антицелулитен масаж. Ето защо, както казва рибката Дори от детското анимационно филмче „В търсенето на Немо“:

„Просто плувай, просто плувай…“

Мантрата ѝ всъщност дава резултати и непрекъснатото движение на рибките в мрежата, в крайна сметка, извоюва свободата им. Така че, следващият път, в който не намираш мотивация за поне една разходка, спомни си каква сила крие движението само по себе си… А когато е споделено, дава може би двойно по-добри резултати… J

Тайна #5 Домашните ритуали и практиките за красота никога не са излишни

Наред с редовното прилагане на антицелулитни масажи у дома или в луксозен и вълшебен СПА център, какъвто е именно Secret SPA, не трябва да забравяме за домашните козметични практики. Антицелулитните кремове и ексфолианти, с които периодично обработваме проблемните зони, допринасят за желаните последици от антицелулитен масаж. Затова златно правило е никога да не забравяме за тях! 

Физиологически последици от антицелулитен масаж

Независимо дали се прави с ръце или специални уреди, антицелулитният масаж стимулира производството на еластин и колаген. В отговор на това, кожата ни се изглажда и придобива здрав и сияен вид.

Безспорен факт е, че тази масажна техника има силата да премахне целулита, но освен това, можем да наблюдаваме и други физиологически последици от антицелулитен масаж върху нашето тяло, като:

  • Унищожаване на телесните мазнини и загуба на тегло
  • Обновяване на тялото на клетъчно ниво
  • Ускоряване на метаболизма
  • Подобряване на функцията на дебелото черво
  • Повишаване на имунитета
  • Премахване на напрежението и общата умора и други

В случай че любопитството в теб напира да разбереш повече за ефектите и ползите от антицелулитните масажи, имаме какво да ти предложим: Антицелулитни масажи – ползи и ефекти и Антицелулитен масаж с вендузи | Дай старт на перфектното тяло за лятото.

А ако интересът ти е насочен към друг тип масаж, но все още не си сигурен към кой точно, „метни“ един поглед тук: Видове масажи – разкриваме тайните на 10-те най-популярни масажа. Може би ще откриеш това, което търсиш… J

А междувременно, нека те попитаме:

Коя жена не мечтае да види върху себе си всички последици от антицелулитен масаж?

Коя не копнее да притежава гладки и нежни крака? Без целулит и разни други несъвършенства… Не мечтае да се чувства удобно в красива и стилна рокля, която просто загатва какво изящество се крие под нея? Отговорът е, че: няма такава жена! Или ако има, то никой все още не я е срещал…

Но не трябва да бъдем по някакъв начин учудени от това твърдение, просто защото стремежът за красота и елегантност е заложено в ДНК-ато на всяка жена! И ние, от Secret SPA, сме наясно с това!

Ето защо, в тайното ни кътче за релакс може да откриеш безброй вълшебни процедури за лице и тяло, както и приказни професионални масажи. А освен за красотата ти, нашите професионалисти ще се погрижат и за доброто ти настроение чрез приятна атмосфера и лично отношение! И в крайна сметка, накрая само един въпрос ще обикаля из мислите ти. А именно: От какво повече имаш нужда?!

Последвай ни във Facebook и Instagram, защото именно от там може да разбереш за нашите тайни за неземна красота и спокойствие на ума!

Вижте още от блога на SecretSpa:

СПА за двама – най-романтичният подарък

СПА почивка в сърцето на София – защо не?

ТОП 5 Идеи за коледен подарък от Secret SPA

Call Now Button