secretspa.bg

САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИЯ!

ЗАПАЗИ ЧАС

Лечебен точков масаж с гарантирани резултати

 • юни 12, 2023
 • admin
 • Коментарите са изключени за Лечебен точков масаж с гарантирани резултати
 • Други
лечебен точков масаж 1

Днес се пренасяме в далечен Китай, за да поемем по стъпките на любимия ни лечебен точков масаж! Да разберем какви древни техники и ритуали за хармония и благополучие крие в себе си. И в крайна сметка – да осъзнаем, че всъщност нашето тяло е инкубатор на толкова мощна енергия, която е в състояние едновременно да лекува, успокоява и ободрява.

За да се докоснем до магията на тази енергия, трябва първо да я активираме. А най-доброто средство за това е именно редовното прилагане на лечебен точков масаж.

Но как се прави този вид масаж и необходимо ли е да имаме специални знания и умения, предстои да разберем.

лечебен точков масаж 2

Как се прави лечебен точков масаж?

Познат още като „акупресура“, вълшебният лечебен точков масаж е древно алтернативно лечение на редица заболявания и неразположения. Принципът му е свързан с въздействието върху специални биологични точки от нашето тяло.

Знаеш ли, че в цялото ни тяло има хиляди активни точки, които се обединяват в т.н. меридиани? Всеки меридиан пък е свързан с определен орган или система.

По време на лечебен точков масаж специалистът прилага специфичен натиск с върховете на пръстите си върху гореспоменатите меридиани от нашето тяло. А те, от своя страна, оказват индиректно влияние върху функционирането на вътрешните ни органи, като задействат естествените им  оздравителни процеси.

Този терапевтичен метод е особено ефективен в случаите, в които традиционната медицина не помага. Често се случва дори някои пациенти с хронични заболявания, след лечебен точков масаж, да намалят дозата на лекарството или напълно да ги откажат.

И всичко това благодарение на скритата енергия в собственото ни тяло и знанията на опитни масажисти. Именно такива ще откриеш в нашето тайно кътче за релакс – СПА център Secret SPA!

Кои са основните акупунктурни точки в китайския лечебен точков масаж?

Едно от основните предимства на акупресурата е, че тя може да се прилага върху различни части на тялото, като главата, лицето, врата, гръбнака, ръцете, краката и т.н. Това е така, заради факта, че стотици акупунктурни точки са разпръснати из цялото ни тяло.

Ето защо, лечебният точков масаж е универсален метод за релаксация, облекчаване на болки, редуциране на стреса и подобряване на общото благополучие. В зависимост от конкретните нужди и цели обаче, точковият масаж може да бъде персонализиран и адаптиран към индивидуалните предпочитания на клиента.

Но нека се върнем на основните акупунктурни точки, използвани в традиционната китайска медицина. Китайска? Да, точно така! Защото, когато става дума за лечебен точков масаж, една от най-известните и разпространени практики е именно китайският масаж на акупунктурни точки.

А ето и кои са основните акупунктурни точки, използвани в традиционната китайска медицина:

 • Yintang (Extra Point) – Намира се между веждите, в центъра на челото. Смята се, че стимулирането на тази точка помага за успокояване на ума, намаляване на стреса и подобряване на съня.
 • Hegu (LI4) – Намира се върху горната страна на ръката, между палеца и показалеца. Тази точка се използва за облекчаване на болки, предимно в областта на главата и лицето, както и за повишаване на имунитета.
 • Zusanli (ST36) – Намира се под коляното, на предната страна на крака. Това е важна точка за общото здравословно състояние. Използва се за повишаване на енергията, стимулиране на имунната система и подобряване на храносмилането.
 • Neiguan (PC6) – Намира се от вътрешната страна на китката, около три пръста над нея. Това е важна точка за облекчаване на стрес и тревожност, както и за подобряване на сърдечната функция.
 • Sanyinjiao (SP6) – Намира се от вътрешната страна на глезена, около четири пръста над него. Тази точка е свързана с репродуктивната система и се използва за облекчаване на дисмeнорея (болезнена менструация), стимулиране на плодовитостта и улесняване на храносмилането.
 • Taichong (LV3) – Намира се от горната страна на стъпалото, между първия и втория пръст. Тази точка се използва за облекчаване на напрежението в тялото, подобряване на циркулацията и пречистване на токсините.

Това са само някои от множеството акупунктурни точки в човешкото тяло, върху които можем дори сами, внимателно да упражняваме лек натиск, в комбинация с нежни кръгови движения.

Но как да бъдем сигурни, че ще попаднем на точката, която искаме да стимулираме? Secret SPA ще ти издаде една тайна! Масажирай точно там, където усещаш най-силна, но и едновременно с това някак най-сладка болка. Именно там е акупунктурната точка, която търсиш!

За конкретни здравословни проблеми или терапевтични цели обаче, винаги е препоръчително да потърсиш професионален съвет от лицензиран масажист, който да те насочи към правилните точки за лечение и подпомагане на твоето здраве и благосъстояние.

ТОП 5 ползи от редовното прилагане на акупресура

Лечебният точков масаж или т.н. акупресура е най-препоръчвана за лечение и профилактика на настинки, мигрена, остеохондроза и изкривяване на позата.

Освен това, редовното прилагане на лечебен точков масаж:

 • Подобрява кръвообръщението
 • Намалява нервното напрежение
 • Ускорява възстановяването на тъканите
 • Нормализира храносмилането
 • Премахва мускулното напрежение

лечебен точков масаж 3

Лечебен точков масаж у дома или в тайния ни СПА център Secret SPA?

Много хора, в стремежа си да се разделят с напрежението и болката в областта на главата, започват да я масажират с нежни и кръгови движения. На теб случвало ли ти се е? А изпитвал ли си поне малко облекчение след това?

Сега си представи какво е усещането, ако опитен специалист ти приложи лечебен точков масаж на главата. Такъв, който знае къде точно се намират акупунктурните точки, които биха те избавили от това стресово положение. Усещането ще е в пъти по-приятно, нали?

Освен това, консултирането с професионален масажист или терапевт е важно, за да се гарантира безопасността и ефективността на процедурата. Такъв специалист ще бъде в състояние да открие правилните точки за стимулиране и да ги масажира по подходящ начин.

Ето защо, за да получиш желани и устойчиви резултати, ние, от Secret SPA, апелираме да се оставиш в ръцете на опитните ни масажисти. Те ще се погрижат както за твоето здраве, така и за твоето добро психическо състояние!

В случай че цялата информация в тази статия е погъделичкала любопитството ти, то ще си позволим да ти предложим да „метнеш“ един поглед тук: Що е то рефлексология и как действа | Съвети от професионалисти или тук: Масаж на стъпала | Тайните на рефлексологията.

А защо направо не дойдеш в приказния ни СПА център? Защото всъщност любопитството ти е провокирано от желанието за релакс и наслада, нали? Задоволи го!

Заповядай в тайното ни кътче за релакс! Отдалечи се за малко от напрегнатото ежедневие и всички онези всекидневни стресови ситуации, и си подари удоволствието, което заслужаваш!

Намираме се в големия град, на метри от Южен парк и мол Парадайс. И ако трябва да бъдем честни, при нас наистина всичко е магично…

Последвай ни във Facebook и Instagram, за да си на един клик разстояние от вълшебния ни свят!

Още от блога на Сикрет Спа:

Масаж на лице и шия | Мнения от експертите

Вълшебни СПА процедури в нашето тайно кътче за релакс

Лечебен масаж на гръб | Що е то и как работи?

Call Now Button