secretspa.bg

САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИЯ!

ЗАПАЗИ ЧАС

Масаж на лице и шия | Мнения от експертите

масаж на лице и шия 1

Ще се съгласиш ли с нас, ако кажем, че дори когато сами на себе си правим масаж на лице и шия, изпитваме едно особено удоволствие? И невероятно как масажирайки само една зона от цялото ни тяло, можем напълно да се освободим от натрупаното ежедневие и всекидневен стрес.

Но масажът на лице и шия не е само това. Научно доказано е, че чрез него кожата запазва младежкия си и тонизиран вид. Освен това, редовното прилагане на масаж на лице и шия, било то в козметичен салон, СПА център или у дома, активира вътреклетъчните процеси, които всъщност са отговорни за мекотата, гладкостта и еластичността на кожата ни.

Но на каква възраст е подходящо да започнем да си правим масаж на лице и шия? И противопоказно ли е преди това – нека разберем в следващите редове…

На каква възраст е препоръчително да започнем да си правим масаж на лице и шия?

Определено масажът е върховно удоволствие, за което няма грешно време и… няма грешен човек. Той лекува, успокоява и вдъхновява хора от всяка възраст. А в случай че копнееш да разбереш за останалите неподозирани ползи, които оказва върху нашето тяло, имаме нещо специално тук: Масаж | Неподозирани ползи за тялото

Но когато става въпрос за масаж на лице и шия като превантивна мярка против стареене и запазване на здравия и тонизиран вид на нашата кожа… Подходящата възраст се оказва някъде там между 25 и 30 години. Именно през този период започват да се появяват първите белези на безмилостното време, което нежно и деликатно започва сякаш да рисува по нас.

В случай че сме пропуснали тази възраст, единственото, което трябва да направим сега, е да започнем да прилагаме редовно масаж на лице и шия. Защото някъде бяхме чули, че едно добро нещо е по-добре да се направи късно, отколкото никога. А и ползите от прилагането на масаж на лице и шия не спират само до изглаждане на фините бръчици и несъвършенства по лицето ни. Той всъщност ни дава много повече! И да, ефективен е, когато бъде редовно и правилно прилаган. Но какво още можем да очакваме от него? Предстои да разберем…

До колко ефективни са редовно прилаганите масажи на лице и шия?

Редовното прилагане на масаж на лице и шия има благоприятен ефект върху цялото ни тяло. Но това, от което зависи всъщност неговото действие, е продължителността и броя на мануалните процедури. Ако бъдем стриктни и последователни, то част от ползите, които оказва масажът на лице и шия и на които блажено ще се радваме, са: 

  • Почистена кожа в дълбочина, без черни точки, комедони и несъвършенства
  • Изгладени фини бръчки и линии
  • Стеснени пори и нормализирани мастни жлези
  • Подобрено кръвообръщение и лимфен поток
  • Без подпухналост, торбички и тъмни кръгове под очите
  • Подмладено, освежено и тонизирано лице

Освен това, масажът на лице и шия има силата да премахне недружелюбната мигрена и всички проблеми, свързани със здравия и качествен сън.

Успя да те спечели, нали? А това са само част от невероятните ползи, с които може да се сдобиеш, прилагайки редовно масаж на лице и шия, било то самостоятелно или доверявайки се на ръцете на опитен специалист.

Между другото, именно такива са масажистите в тайното ни кътче за релакс – СПА център Secret SPA! Защото, за да е ефективен наистина този вид масаж, то той трябва да бъде правилно прилаган, по т.н. масажни линии на лицето и шията. Но кои са те? За нещастие на мимическите бръчици, днес имаме честта да те запознаем с тях…

Основни масажни линии, по които трябва да се „движим“ по време на масаж на лице и шия

Основните масажни линии на лицето или т.н. линии на Лангер са от изключително значение по време на масаж на лице и шия. Те представляват посоките, в които трябва да бъде извършван масажът.

Интересен факт е, че устойчивостта на кожата на разтягане именно по тези масажни линии е три пъти по-висока, отколкото в други посоки. Това означава, че ако не искаме кожата ни да увисне, а лицето ни да се деформира вследствие на масаж на лице и шия, то трябва добре да познаваме основните масажни линии. Спазването им е строго препоръчително при всеки вид масаж на лицето и дори нанасяне на козметични продукти.

Движението по основните масажни линии обикновено се извършва от средата на лицето към външния край, като абсолютно задължително е никога да не си позволяваме да „дърпаме“ кожата надолу. Това е едно от основните правила по време на ожесточената битка, която водим с нежеланите бръчки и фини линии. За останалите споделяме тук: Масаж на лице против бръчки.   

Съществуват и други подводни камъчета по време на масаж на лице и шия, затова съветваме, ако не сме сигурни в собствените си знания и възможности, просто да оставим красотата и здравето си в ръцете на професионалистите. Те със сигурност знаят какво правят! А междувременно, помни, че:

Масажът е панацея за всички проблеми

Но ако масажът не може да реши здравословен, физически или психически проблем, то нека се замислим дали изобщо това, пред което сме изправени, е проблем…

Защото ние, от СПА център Secret SPA, вярваме, че тялото ни е една уникална машина, която крие невъобразима сила. Но за да ни бъде в полза и да работи за нас, то трябва да знаем как правилно да го стимулираме.

В този ред на мисли, нека те попитаме: Чувал ли си за т.н. рефлексологични точки? А знаеш ли, че те са познати на човечеството още от древни времена? Оказвайки влияние върху тях, ние всъщност оказваме влияние върху цялото ни същество. Но повече за тях може да разбереш тук: Що е то рефлексология и как действа | Съвети от професионалисти. Както и тук: Масаж на стъпала | Тайните на рефлексологията.

А ако споделената информация от нас за вълшебния масаж на лице и тяло, предизвиква в теб желание за пълна релаксация и освобождаване от всякакъв вид стрес и неприятни емоции… То заповядай в утопичния ни СПА център. Тук ще откриеш професионални процедури за лице и тяло, лечебни масажи и СПА терапии, и атмосфера, предразполагаща към велики удоволствия!

Намираме се в сърцето на големия град, на метри от Южен парк и мол Парадайс. Но понеже обичаме да посрещаме подобаващо нашите посетители, държим винаги да сме подготвени за тях. Затова първо ни се обади, а след това тръгни към нас!

А за да не пропуснеш нещо важно и интересно, последвай ни във Facebook и Instagram!

Вижте още от блога на SecretSpa:

СПА за двама – най-романтичният подарък

СПА почивка в сърцето на София – защо не?

ТОП 5 Идеи за коледен подарък от Secret SPA

Call Now Button