secretspa.bg

САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИЯ!

ЗАПАЗИ ЧАС

Какво включва класически масаж | Популярни масажни техники

 • март 11, 2023
 • admin
 • Коментарите са изключени за Какво включва класически масаж | Популярни масажни техники
 • Масажи
класически масаж 1

Знаеш ли, че професионалният класически масаж се счита за един от най-ефективните методи за профилактика на редица неразположения и заболявания? Той се използва за лечение и дори отстраняване на някои здравословни проблеми, но също така има благоприятен ефект върху психическото ни състояние.

Ето защо, редовното посещение на масажните кабинети и доверието, което гласуваме на професионалните масажисти, се оказва такъв ключов фактор върху спокойствието и щастието ни. А когато има нещо, което ни кара да се чувстваме добре в собствените си тела, не би трябвало да се лишаваме от него, нали?

Днес споделяме тайните на един от най-предпочитаните масажи в наши дни, а именно професионалния класически масаж. Защото ние, от Secret SPA, вярваме, че вълшебните и стойностни неща в този живот, имат подобаващо велики истории, за които е грехота да не се разказва…

Класически масаж на цяло тяло

Какво всъщност представлява терапевтичният класически масаж на цяло тяло? Той е отлично средство за подобряване на цялостното ни здраве и релаксация. Въздейства комплексно върху мускулите, като дори нормализира състоянието на ставите и сухожилията. А последното, от своя страна, ускорява процеса на регенерация на увредените тъкани.

Освен това, терапевтичният класически масаж е един от най-популярните масажи във физиотерапевтичните кабинети, поради всички благоприятни въздействия, които оказва върху човешкото тяло и психическо състояние.

Техниките, които използват опитните специалисти и масажисти по време на този масаж, са пренасяни от древни времена и крият сила, много по-могъща от тази, която при първи допир се усеща…

Какво включва класически масаж?

Класическият масаж включва четири основни техники, които могат да бъдат прилагани както срещу потока на лимфата, така и по посока на движението ѝ.

Само професионалните масажисти обаче, каквито са и нашите в тайното ни кътче за релакс, могат да предпишат необходимия брой процедури и компетентно да проведат сесия на класически масаж, която в крайна сметка да постигне желания положителен ефект.

В противен случай, при използване на неправилни техники и поради липса на знание и опит, терапевтичният класически масаж може не само да не окаже благоприятно въздействие върху тялото ни, но и да нанесе крайни и неприятни последствия. Ето защо, абсолютно винаги трябва да доверяваме тялото си само и единствено на професионални масажисти. А в случай че искаш да се предпазиш от нежелани реакции и последици, препоръчване да прочетеш нашата статия: „Защо да се доверим на професионален масажист и какви рискове крият непрофесионалните масажи?”.

Но кои всъщност са основните масажни техники, при прилагане на класически масаж на цяло тяло, и коя е магията, която успокоява и тонизира организма ни – предстои да разберем.

Четирите основни техники, които се използват по време на класически масаж, са:

Поглаждане

Тук действието е насочено изцяло върху кожата. Тази техника има за цел да успокои нервното напрежение и да подобри кръвообръщението.

Тази техника се извършва по хода на лимфните съдове към лимфните възли. С поглаждане започва и завършва всеки вид масаж. По този начин, кожата се почиства от секрецията на потните и мастните жлези, което води до подобряване на състоянието ѝ.

Разтриване

Разтриването се прилага предимно върху подкожната тъкан, с цел да се премахнат всякакви сраствания, като успешно бъдат стимулирани рефлекторни реакции.

Разтриването има за цел да ускори кръвообращението, като се повишат метаболитните процеси в тъканите, а с това се премахнат и патологичните отлагания в ставите.

Омачкване

Третата основна техника при професионалния класически масаж е насочена към дълбоко разположените тъкани и мускули. Тук целта е, чрез бавни и плавни движения, да бъде отпуснато и тонизирано цялото ни тяло.

Вибрации

Вибрациите успокояват мускулите и нервите, като едновременно с това стимулират обменните процеси.

Вибрациите подобряват дейността на сърцето и дихателната функция, и успешно намаляват възбудимостта на нервната система.

Професионалният масажист не само използва основни техники, но и умело ги съчетава със спомагателни елементи и прилага различни подходи към всеки човек, в зависимост от неговите нужди.

Наред с основните масажни техники на класическия масаж, специалистите с богат опит използват и спомагателни, които се считат не за отделни, а за произтичащи от основните. Те биват потупване и изстискване.

Детайлното изучаване на класическите масажни техники изисква много време и постоянство. Това изкуство се усъвършенства години наред, а последователността и продължителността на всяка една масажна техника, е от фундаментално значение.

Здравословни ползи от редовното прилагане на класически масаж

Класическият масаж може да бъде прилаган както върху цяло тяло, така и локално. Независимо от третираната област и техниките, които бъдат използвани, този масаж предизвиква прилив на сила и енергия. А в някои случаи, наред с терапевтичните ефекти, се постигат и козметични – от подобряване на състоянието на кожата, до стопяване на нежеланите килограми и още много други, като:

 • Оказва антистресов ефект
 • Елиминира и минимизира мускулното напрежение
 • Премахва сковаността
 • Намалява болката в ставите, като ги прави по-гъвкави
 • Насърчава коригирането на позата
 • Премахва вродени дефекти
 • Регенерира и подхранва тъканите
 • Стяга и изглажда кожата
 • Намалява отока
 • Стимулира кръвния и лимфния поток

Подари си време за релакс и добро настроение!

Казват, че животът е баланс между това, което даваме, и това, което приемаме. В такъв случай, нека те попитаме нещо. През последните дни ти с какво дари тялото си? По какъв начин се отблагодари за вярната му служба и за всеотдайността му?

Не мислиш ли, че е време да си подариш малко любов, лично отношение и внимание? Защото ние сме убедени, че със сигурност го заслужаваш!

В този забързан свят, изпълнен с прекалено натоварено ежедневие, битовизми, проблеми и негативни емоции, всеки сам за себе си трябва да открие онова усещане, което го изпълва с положителни мисли, щастие и наслада. За да се почувства жив и цял. Защото само тогава ще е способен да дарява любов и топлина на всичко, което го заобикаля.

А в случай че не знаеш от къде да започнеш, професионалният класически масаж, както и „Автентичен индийски масаж | Ключът към тонизираното тяло“, в Secret SPA, винаги са добра идея. Обещаваме да се погрижим за здравословното ти състояние, красивия ти външен вид и въобще за всичко останало, което би предизвикало усмивката на лицето ти.

Потърси ни в недрата на големия град, на ул. Орел 13, на метри от Южен парк и мол Парадайс. Защото там се крие точно това, от което имаш нужда!

Последвай ни във Facebook и Instagram, защото всяко удоволствие си има история, която трепне в очакване да бъде разказана!

Call Now Button