secretspa.bg

САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИЯ!

ЗАПАЗИ ЧАС

Автентичен индийски масаж | Ключът към тонизираното тяло

 • януари 20, 2023
 • admin
 • Коментарите са изключени за Автентичен индийски масаж | Ключът към тонизираното тяло
 • Други
индийски масаж 1

 „Индийски масаж – изкуство, практикувано от древността, чиито масажни техники включват хиляди години опит и знания.“

Именно така бихме описали един от най-популярните и здравословни терапевтични методи в Индия.

Индийският масаж е документиран за първи път около 600 г. пр.н.е. в текстовете на Аюрведа. Това са оригинални текстове, от които произлизат много алтернативни и допълващи се терапии в индийската медицина. Наименованието „Аюрведа“ е създадено от две санскритски думи: „aura“, което означава живот, и „veda“, което се превежда като знание. А самата древна медицинска система е разработена от свети хора, наричани „риши“, населявали хималайския регион на Индия. Те насърчавали холистичния начин на живот, използвайки медитация, диета, упражнения и… вълшебния индийски масаж. Вярвали, че по този начин могат да създадат хармония, както в себе си, така и навсякъде около тях.

Години по-късно, индийският масаж продължава да присъства в ежедневието на толкова много хора, като признат метод за поддържане на здравето на тялото и пречистване на ума и мислите.

Какво е индийски масаж?

Автентичния индийски масаж се извършва с помощта на различни потупвания, натиск и кръгови движения в областта на главата, лицето, шията, раменете, ушите и стъпалата.

Идеята на този тип професионален масаж е да се премахнат всички препятствия в енергийните канали на нашето тяло, които повишават нивото на отрицателна енергия и водят до дисбаланс в нормалния ни начин на живот. За целта се използват меридианите на жизнената сила, известни като Нади, биологично активните зони и точки на тялото – Марми, и добре познатите ни Чакри.

Индийският масаж следва древни традиции и преживяването му може да граничи с церемониално. Ето защо, са познати няколко разновидности професионални масажи, основаващи се на индийската практика.

Видове индийски масажи

Техниките, които се използват при прилагането на индийски масаж, са изключително много. Те се различават от мястото, което се обработва, до начина, по който опитният масажист предава спокойствие и жизнена сила, чрез своите докосвания. Защото не е ли именно това масажът – форма на комуникация? А като всяка такава, чрез професионалните масажи се приема ценна информация, която в повечето случаи оказва благоприятно въздействия върху всяка една част от тялото ни.

Имената на някои индийски масажи може да варират, понеже съществуват изключително много диалекти и различни масажни школи, в които се предлагат тези утопични практики. Днес ще разкрием тайните само за някои от тях, а в случай, че изгаряш от любопитство да разбереш повече…  Апелираме да посетиш нашето вълшебно място за наслада – СПА център Secret SPA. Там опитните ни масажисти ще ти предадат нужната информация само с нежни докосвания, без думи и излишна суматоха.

Абхянга – индийски масаж на цяло тяло със специфични растителни и/или етерични масла

Абхянга масажът се извършва върху цялото тяло с помощта на специфични топли масла, които се нанасят от скалпа до стъпалата. Това е най-популярният масаж в традиционната индийска медицина. Маслото е централният компонент на този професионален масаж, но когато се комбинира с масажни движения, потупвания и умерен натиск, Абхянга насърчава цялостното здраве и психическо благосъстояние. 

Широ Абхянга – индийски масаж на глава и скалп

При този вид индийски масаж, фокусът е върху главата и скалпа и по-конкретно Марма точките им, които се масажират с нежни движения. Идеята е да се повиши жизнената сила, известна като Прана, чрез отпускане на нервните окончания на главата. Ползите, които Широ Абянга има върху човешкото тяло, са свързани главно с концентрацията, релаксацията и здравата, гъста и ослепително красива коса. 

Мукха Абхянга – лифтинг масаж на лице, рамене, деколте и шия

Тук фокусът е върху стимулиране на лимфния поток и подобряване на мускулния тонус, чрез обработка на Марма точките, които се намират в областта на главата, лицето и шията. Което от своя страна е причина за забавяне на процеса на стареене и поддържане на стегната и кадифено нежна кожа.

Ключът към тонизирано тяло – кои са основните предимства на индийския масаж?

Опитните масажисти, като тези в нашето тайно кътче за релакс – Secret SPA, са в състояние, чрез индийски масаж, гарантирано да облекчат стреса, напрежението и безпокойствието ни. Но това ли е всичко, което тази пъстра палитра от индийски масажни техники може да ни осигури?

Индийският масаж, било то на глава или на цяло тяло, помага за увеличаване на производството на бели кръвни клетки, които повишават имунитета и способността на тялото на устои на вируси и болести. Освен това той:

 • Предотвратява преждевременното стареене
 • Премахва умората
 • Подобрява зрението
 • Предразполага към качествен и дълбок сън
 • Тонизира кожата
 • Възстановява тонуса и силата
 • Насърчава растежа на косата
 • Успешно се справя с главоболие и мигрена
 • Балансира енергийните нива
 • Успокоява синусите и още…

А знаеш ли, че…

В Индия, вълшебният индийски масаж на глава е част от сватбени ритуали и раждания. Той не е просто медицински метод за лечение и отпускане на напрежението… Всъщност е цяла философия, която има за цел да насърчи дълъг живот, като успешно балансира енергиите на тялото.

Ще ти издадем и една тайна! Замислял ли си се защо индийските жени са с толкова гъсти, дълги и здрави коси? В почти всяко семейство, майките редовно масажират своите дъщери по акупресурните точки на главата. Това стимулира фоликулите в скалпа и предизвиква растеж на косата. А в допълнение с различни масла и билки, крайният резултат е това, което виждаме. А именно красиви коси, изпълнени с живот и нежна грация…

Не копнееш ли да възстановиш жизнената си сила?

Индийският масаж балансира вътрешната енергия. Чрез интензивни масажни техники, потупвания, нежни и дълбоко изглаждащи движения, тялото и умът възстановяват жизнената си сила.

В Secret SPA ще откриеш изобилие от масажни техники, пренасяни от древни времена, както и вълшебни СПА процедури. Като всяка една от тях има за цел да те дари с такова върховно изживяване, за което дори и не си си мечтал. Така че, какво те спира да възстановиш жизнената си сила?

Удоволствията са на една ръка разстояние от теб, трябва просто да ни откриеш.

А в случай, че все още не знаеш къде да търсиш, намираме се в София, на ул. Орел 13, на метри от Южен парк и мол Парадайс.

Последвай ни във Facebook и Instagram, защото светът на масажите е необятен, а ние обичаме да разкриване най-дълбоките му тайни…

Call Now Button