secretspa.bg

САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИЯ!

ЗАПАЗИ ЧАС

Защо да се доверим на професионален масажист и какви рискове крият непрофесионалните масажи?

  • септември 26, 2022
  • admin
  • Коментарите са изключени за Защо да се доверим на професионален масажист и какви рискове крият непрофесионалните масажи?
  • Масажи
професионален масажист

Масажната терапия, извършена от добре обучен професионален масажист, може да бъде от полза за тялото по много различни начини. За много от нас, тя е ключът към един свят без стрес и напрежение.

Случвало ли ти се е след професионален масаж да си тръгнеш в лошо настроение? Такова, в което имаш чувството, че си на нисък старт за нов скандал с когото и да било. Не? И на нас не ни се е случвало! Защото някъде там, в недрата на нашия таен СПА център, е скрит не един опитен професионален масажист. Те са нашето тайно оръжие срещу всяка физическа или психическа рана!

За съжаление обаче, не всички могат да се похвалят с изцяло приятни спомени от времето, определено за релакс и наслада. Понякога нещата могат да се объркат. Масаж, направен от непрофесионалист, може да навреди сериозно на нашето тяло и емоции.

В СПА Център „Secret Spa“ ще се оставите в ръцете на истински професионален масажист и ще се насладите на един незабравим масаж.

Възможни странични ефекти след масаж

Замислял ли си се дали масажът може да навреди на тялото и организма по някакъв начин? Оплакванията от незначителни реакции след професионален масаж са нормални, но има случаи, в които могат да възникнат някои по-сериозни проблеми.

Мускулни болки или умора

Едва ли има някой, който да изпитва удовлетворение и наслада от това да усеща продължителен дискомфорт и болка в мускулите си. Въпреки това, физическото неразположение след професионален масаж, е често срещана и очаквана реакция.

Знаеш ли всъщност как „работи“ масажната техника? Движенията и натискът на масажиста оказват влияние върху най-горните слоеве на мускулите, като предизвикват стимулация в мускулните влакна. В резултат на което, мускулите се отпускат, а това потенциално причинява умора и/или мускулна болка. Естествено, ако неблагоприятното състояние продължи повече от няколко дни, има голяма опасност масажът или масажистът да не са били точно това, от което се е нуждаело тялото ти.

Зачервяване и затопляне

Друг често срещан страничен ефект след масаж е зачервяването и затоплянето на определени области от тялото. Усещането на топлина всъщност е добър знак, който означава, че мускулите реагират положително на лечението и започват да се възстановяват. А зачервяването е нормална реакция, предизвикана от натиска и движенията, които упражнява всеки масажист.

Синини

След масаж, направен от професионален масажист, синините нямат място по тялото ни. За съжаление, много често, масажите са извършвани от некомпетентни и непрофесионални масажисти, които възприемат своите клиенти като опитни зайчета. Последствията са: трайни травми и, за жалост, загубено доверие в силата на масажите.

Главоболие/ мигрена

Главоболието не е често срещано явление, въпреки това не е и повод за паника и притеснение. Възможните причини, поради които може да изпитваме болка и напрежение в главата, могат да бъдат свързани с:

  • Неправилно положение на главата по време на масаж;
  • Масажни движения и натиск върху шията или горната част на гърба;
  • Силен масаж на мускулите, които са близо до черепа;

Сънливост

Освобождаването на напрежението в тялото след професионален масаж може да предизвика сънливост и отпадналост. Всичко е под контрол, ако това усещане не продължи повече от едно спокойно и релаксиращо денонощие.

Възпаление

Възпалението може да бъде резултат от постоянна стимулация по време на масаж. Тук, основна роля играят опитът и знанията на професионалните масажисти. При липса на такива, лошото представяне може да нанесе необратими последствия върху тялото и организма ни.

Гадене

Знаеш ли, че след масаж, тялото ти освобождава токсини? В следствие на това, гаденето е напълно нормално продължение на всеки масаж. Ще ти издадем една тайна! Приемът на вода в това състояние и активната почивка, като излежаване в леглото и правене на… нищо, помагат на организма много по-бързо да изхвърли нежеланите токсини, а с това и да се възстанови.

Рисковете от непрофесионално направен масаж…

Един професионален масаж е много повече от средство, чрез което може да се освободиш от задушаващото забързано ежедневие, стрес и напрежение. Той предизвиква химически промени и има пряко влияние върху кръвообръщението и движението на лимфната течност в нашето тяло.

За да има положителен ефект масажът, то трябва да са изпълнени две условия. Първо, той трябва да е направен от опитен професионален масажист. И второ, както с всяко нещо в живота, така и с масажните сесии – не трябва да се прекалява.

Ето защо те съветваме да слушаш тялото си и да говориш открито със своя масажист. Само да припомним, че в Secret SPA обичаме тайните, затова може да ни се довериш. Всичко, което ни споделиш, ще си остане между нас!

Ако вече си изпитал на гърба си (в пряк и преносен смисъл) дискомфорта от масаж, направен от неопитен масажист, то знаеш, колко болезнено и неприятно е усещането. Но ако не си, тайно се надяваме чрез нашия опит и знания, да те предпазим от неблагоприятни и нежелани последствия.

Държим да споделим и още нещо, последно, но не на последно място! Живеем във все по-бързо развиващ се и всепоглъщащ свят на интернет. Всичко, което ни интересува, е буквално на един клик разстояние.

Имаш нужда от масаж? Ще потърсиш в Google, след което ще осъзнаеш, че се предлагат богати палитри от различни масажи, съответно и на различни цени. Непрофесионалните евтини масажи може да ти струват скъпо! Нека те попитаме:

За колко оценяваш здравето си?

За кого е противопоказно да си прави масаж

Техниките, които се прилагат от професионални масажисти, лекуват хронични и мускулни болки. Има хора обаче, при които такъв тип практика, като масаж, не е подходяща за освобождаване от физическо и психическо натоварване.

Деца и тийнейджъри

Професионалните масажи могат да бъдат опасни за деца и тийнейджъри, тъй като техните мускули и тъкани все още се развиват. Освен това, имат по-слабо развити кости, което ги прави по-податливи на наранявания.

Бременни жени

Не е препоръчително да се прави професионален масаж на бременна жена , тъй като натискът, който се оказва по време на масаж, може да причини проблеми с плода.

Хора, страдащи от сърдечни заболявания, високо кръвно налягане и диабет

Някои от професионалните масажи, може да причинят нежелани реакции и последствия. Особено висок е рискът, при хора с високо кръвно налягане или сърдечни заболявания.

Хора с отворени рани, фрактури или тежки натъртвания

Ако получат масаж на тъканите или мускулите, тези хора са изложени на риск от по-нататъшно нараняване.

Хора, приемащи лекарства с рецепта

Масажите могат да взаимодействат с някои лекарства с рецепта, така че е важно да се консултираш с лекар, преди да се отдадеш на удоволствието и насладата, които предизвиква именно професионалния масаж!

Знаеш ли, че тялото помни докосване, което мозъкът може да е забравил или потиснал?

Тялото ни не само помни, но е и основна движеща сила през целия ни живот, а ние често забравяме да го възнаграждаваме с нужното внимание и правилното отношение. Жалко, нали?

Отпусни се и се отдай на нашата изкусителна гама от релаксиращи масажи. Тялото ти го заслужава!

В тайния ни СПА център, скрит в недрата на столицата, но в същото време, на една ръка разстояние от теб, ще откриеш точно това, което търсиш! Класически шведски масаж, дълбокотъканен, антицелулитен, индийски, хамам и още професионални масажи, извършени от опитен масажист, обучен в различни техники.

А ти, от какво точно имаш нужда?

Професионален масаж на тайно място за релакс в София?! О, да! Всички имаме нужда от това!

Не забравяй да ни последваш във Facebook и Instagram, може нещо да ти хване окото или пък да ти погали душата!

Шшшт… това си остава между нас!

Call Now Button