secretspa.bg

ЗАПАЗИ ЧАС

НОВО в Secret SPA: Уроци по плуване за деца над 3 г. в София

 • юли 12, 2022
 • admin
 • Коментарите са изключени за НОВО в Secret SPA: Уроци по плуване за деца над 3 г. в София
 • Други
уроци по плуване за деца

Уроци по плуване за деца или нещо друго – на какво да запишем детето? Много родители си задават този въпрос, в опит да изберат най-подходящата физическа активност за своето дете… Истината е, че всеки спорт има своите предимства, но плуването е една от най-комплексните активности и ще допринесе благоприятно за развитието на вашето дете още в ранна възраст.

Освен това, плуването изгражда в детето независимост, сигурност, физическа и психическа устойчивост и не на последно място – способност малчуганът да се забавлява от сърце!

Още преди да се появим на бял свят, всички живеем девет месеца във водна среда, с други думи т.н. амниотична течност. Тя помага на бебето да се развива и да се чувства комфортно в майчината утроба. Или иначе казано, нашият пръв приятел е именно водата!

Знаете ли, че новородените бебета освен рефлексите да хващат, сучат, отблъскват и т.н., имат рефлекс за плуване, който стимулиран правилно и навреме, може да превърне мъничето в отличен плувец?

Естествено, необходимо е малчуганите да бъдат по-осъзнати и лесно да разбират напътствията на треньорите. Затова най-подходящата възраст за начално обучение по плуване е между 3 и 6 години. Като практикуването на този спорт е препоръчително да бъде в сигурна и контролирана среда, точно каквото е и нашата в Secret SPA!

Начално обучение по плуване за деца от 3 до 6-годишна възраст по специална методика

Нашите уроци по плуване за деца между 3 и 6-годишна възраст се провеждат по специална методика, с персонално отношение и изключително внимание към всяко едно дете.

По време на всяка тренировка по плуване, нашият треньор влиза във водата с детето, като го подкрепя през целия урок и е непрекъснато до него. По този начин, малчуганите се чувстват по-сигурни и овладяват страха, като привикват плавно към водната среда.

Особено важно е при обучението по плуване да се показват упражненията директно във водата. В този случай, децата не само визуално възприемат структурата на движението, но и се убеждават, че е напълно възможно да извършат това движение. Така овладяването на плувните стилове е гарантирано!

Друго предимство при този метод на начално обучение по плуване е, че треньорът поддържа вниманието на детето чрез елемента на игра. Така много по-лесно малките съкровища научават как правилно да изпълняват различните плувни стилове и упражнения, докато се забавляват.  

Лично отношение при уроци по плуване за деца в Secret SPA – групи от максимум 4 деца

Ще ти издадем една тайна! Всяка услуга, която се предлага във вълшебния свят на Secret SPA, има за цел да донесе максимално удовлетворение на малки и големи. Не правим компромис с личното отношение и бутиковия ни подход, когато става дума за най-малките ни гости и техните родители!

Ето защо, тренировките ни по плуване се провеждат в групи от максимум 4 деца. На не малко места може да попаднете на групи от 15-20 деца, в които е трудно треньорът да обърне индивидуално внимание на всяко дете, докато пази всички едновременно…

Крехкостта и липсата на развитие на детския организъм изискват внимателно отношение към способностите, наклонностите и най-важното – възможностите на детето. Затова обръщаме специално внимание на всеки малчуган.

Плуването е изключително емоционално за малките деца. Често поведението им е твърде шумно, като вниманието им се отвлича от забавленията във водата. Това е една от причините да считаме, че най-оптималният вариант за провеждане на уроци по плуване е с групи до 4 деца. Така СПА центърът ни остава едно тихо, вълшебно и спокойно място за релакс както за големи, така и за малки, а тренировките по плуване са напълно ефективни.

Предимствата от уроци по плуване за деца при деца между 3 и 6-годишна възраст

Плуването е забавен метод да поддържате децата си активни и здрави през цялата година. Повечето хора са наясно с факта, че упражненията във вода не натоварват до такава степен сърцето, както е при други спортове. Но плуването стимулира и много други ползи за физическото здраве и благоприятното развитие на организма при всяко дете.

Хвърлете един поглед върху част от множеството позитиви, за които плуването допринася не само за деца, но и за възрастни.

 • Стимулира физическото и психомоторно развитие;
 • Подобрява координацията и нервната система;
 • Укрепва костната система и имунитета;
 • Подобрява кръвообращението;
 • Полезно е за белите дробове, улеснява отделянето на секрети и подобрява дишането;
 • Развива интелекта;
 • Изгражда характер;
 • Нормализира мускулния тонус;
 • Действа благотворно върху апетита, като подобрява храносмилателните функции;
 • Формира важни двигателни умения;
 • Научава децата да се приспособяват по-бързо и по-лесно в необичайни и непознати ситуации;
 • Намалява стреса и допринася за позитивно настроение;
 • Подобрява съня;
 • Изгражда увереност и самостоятелност;

След всички тези безспорни предимства, които плуването носи със себе си, най-вероятно във вас все по-ясно звучи въпросът – да запиша ли детето си на уроци по плуване? Отговорът е да, да и пак да!

Инвестицията в обучение по плуване и екипировка е минимална. Малчуганът има нужда от бански, очила и плувна шапка. А останалото ще открие при нас – добро физическо здраве, персонално отношение, усвояване на различни водни умения и много забавления!

„Докато плуваш, ти не се опитваш да сграбчиш и задържиш водата, защото, ако го направиш, ще потънеш и ще се удавиш. Вместо това, ти се отпускаш и се носиш по нея.“

Вярваме, че е същото и с доверието. Поверете детето си на нашите опитни треньори. Дайте му шанс да разбере какво е усещането водата да си пробива път през пръстите му, като минава плавно през кожата му, оставяйки в него онова вълшебно чувство на свобода и безграничност.

Наблюдавайте! Ако детето ви изпитва огромно удоволствие при досег с вода и цапка като жабка при всеки удобен повод… То плуването е неговият спорт.

След което, знаете къде да ни намерите – ул. Орел 13, на метри от Южен парк и съвсем близо до мол Paradise.

Нашите уроци по плуване за деца полагат основите на един по-здравословен начин на живот. Такъв, който след време, детето ви ще оцени.

А докато детето ви плува и се забавлява, изграждайки здрав и бодър организъм, вие може да се отдадете на релакс и пълна наслада за всички сетива, чрез нашите професионални масажи.

Не забравяйте да се гмурнете в света на Secret SPA, като ни последвате във Facebook и Instagram! Има още какво да ви разкажем!

Call Now Button