secretspa.bg

САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИЯ!

Релаксираща музика за масаж | Що е то и как действа на човек

  • юни 1, 2023
  • admin
  • Коментарите са изключени за Релаксираща музика за масаж | Що е то и как действа на човек
  • Други
релаксираща музика за масаж

Днес разкриваме защо опитните масажисти, в стремежа си да доставят пълна наслада и удоволствие на своите клиенти, използват релаксираща музика за масаж.

Но преди това нека видим как музиката, сама по себе си, оказва влияние върху хармонията на ума, душата и тялото ни.

Как музиката оказва влияние върху нашето тяло?

Още от древни времена, музиката се е възприемала като нежен опиат, подходящ за всякакви ситуации. Велики мислители и философи като Платон и Аристотел, разказват за нея като средство за справяне с тревожността и депресията. А Питагор дори я представя като лечебен инструмент за душата.

Но основната сила, в крайна сметка, на всички мелодии е да променят нашето съзнание и настроение, заобикаляйки ума ни, чрез сетивно-емоционални преживявания. В този ред на мисли, спокойно можем да кажем, че слушането на релаксираща музика за масаж (и не само) има способността да:

Регулира емоциите

Едва ли има човек, който поне веднъж през живота си не е бил разчувстван от определен тип музика. Не я е слушал с цялото си същество, докато е настръхвала душата му…

А знаеш ли, че тези моменти всъщност се определят като музикална терапия? Защото всъщност музиката има способността да оказва влияние не само върху моментното ни емоционално състояние, но и върху цялостното ни благополучие.

релаксираща музика за масаж 2

Музиката помага в борбата със стреса

Слушането на релаксираща музика, било то по време на масаж или не, доказано намалява нивата на кортизол. В съчетание със способността ѝ да отвлича вниманието от негативните емоции в нашия живот, правилната музика наистина предизвиква спокойствие и пълна релаксация.

Слушането на любима песен облекчава болката

Редица изследвания показват, че музиката допринася за облекчение на болката след операции. Тайната се крие в това, че мелодиите въздействат едновременно на много различни части от мозъка ни.

Така например, докато слушаме музика, звуците оказват влияние и върху областите от мозъка, които са отговорни за емоциите, паметта и движенията ни. Заради последното, например, повечето хора се полюшват в ритъма на любимата си песен.

Музиката увеличава производителността

Музиката във фитнеса, например, отвлича вниманието от умората и повишава издръжливостта. Това се случва, поради влиянието на ритъма върху тялото. То пък, от своя страна, се стреми да се синхронизира с мелодията, поддържайки зададеното темпо.

А забелязал ли си как музиката отвлича вниманието от външни стимули? Мозъкът е настроен да обръща внимание на всякакви малки дразнители от околната среда. Дори когато сме съсредоточени върху важна задача, мозъкът ни пак може да бъде разсеян от нещо незначително, като шум от тиктакащ часовник…

За да предотвратим всякакво разсейване обаче, можем да си пуснем просто релаксираща музика, а след това да се отдадем изцяло на важните задачи.

Нежните мелодии подобряват съня

Музиката има мощен ефект върху симпатиковата нервна система, която е от решаващо значение за спокойния ни сън. Дори редица проучвания установяват, че хората, които слушат спокойна класическа музика, изпитват по-малко нарушения на съня и симптоми на безсъние.

Защо масажистите използват релаксираща музика за масаж?

Безспорно е въздействието на редица стилове музика върху човешкото тяло. Необходимо е обаче да се извършва терапевтичен масаж с релаксираща музика, като се вземе предвид положителното влияние на определени музикални инструменти, така че ефектът от процедурата да бъде максимален.

Класическата музика например оказва изненадващо силно влияние върху психиката и мозъчните процеси. Освен това, тя е с най-голям лечебен ефект, спрямо всичко останали стилове музика.

Ето защо, редица опитни масажисти предпочитат класическа релаксираща музика за масаж. Изпълнявана от пиано, тя нормализира работата на щитовидната жлеза, бъбреците и пикочния мехур.  

Музиката от духови инструменти също играе важна роля за психическото и физическото ни благосъстояние по време на масаж. Тя подобрява кръвообращението, прочиства бронхиалното дърво и белите дробове.

А пък мелодиите от китара или цигулка, които деликатно галят сетивата ни, нормализират работата на сърдечно-съдовата система и кръвоносните съдове.

Според много практикуващи масажисти, трябва да бъде избирана чуждестранна релаксираща музика за масаж. За съжаление, домашните композиции много бързо стават скучни, така че не могат да се използват дълго време като музикален съпровод по време на масаж. А нали в това е смисълът все пак? Музиката, масажистът и масажът да са в хармония помежду си, създавайки добра атмосфера, пълна релаксация и спокойствие.

Днес музикалният съпровод на масажните сесии става все по-популярна техника за сплотяване с клиентите. В редица СПА центрове предоставят избор на музика от различни стилове. Това може би се дължи на факта, че хората все повече започват да осъзнават основната ѝ задача и силата, която има тя над нас.

Сила да предразполага към релаксация, почивка и спокойствие. А в комбинация с древни масажни техники и ритуали, спокойно можем да погъделичкаме въображението си с визуализацията на райски места, докато тялото ни се наслаждава на блажена идилия…   

А коя е твоята любима релаксираща музика за масаж?

Вече установихме колко полезно е слушането на релаксираща музика за цялото ни психическо и физическо здраве. И въпреки, че специалистите препоръчват по-нежни и бавни мелодии по време на масаж, на които можем изцяло да се отпуснем, забравяйки за всекидневния стрес и чакащите ни ангажименти, вярваме, че всеки един от нас има определени предпочитания.

В този ред на мисли, нека те попитаме: какви са твоите? Коя е онази музика, без която не си в състояние да се лишиш от вредния товар на плещите си, наречен стрес и умора? Коя е мелодията, която поглъща цялото ти същество, само за да ти го върне двойно по-живо и цяло? Коя е любимата ти релаксираща музика за масаж?

Или нима не вярваш, че музиката наистина създава емоционален фон, който допринася за пълна релаксация и спокойствие на ума и тялото? В такъв случай имаме едно предизвикателство към теб!

Заповядай в дебрите на шумната ни и забързана столица, на метри от Южен парк и мол Парадайс. Там ще откриеш едно вълшебно място, в което звучат нежни мелодии и ухаят блажени аромати –

Именно там те предизвикваме да се отдадеш на релаксираща мелодия и извънземен релакс с висококачествени СПА процедури за лице и тяло и вълшебни терапевтични масажи.

Какво друго може да очакваш ли? Вълшебната приказка на СПА център Secret SPA ще ти загатне…

Очакваме те!

Последвай ни във Facebook и Instagram, защото това беше само първата мелодия от сонатата на Secret SPA!

Call Now Button