secretspa.bg

САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИЯ!

ЗАПАЗИ ЧАС

Масажи за бременни – антистрес оазис за бъдещи майки

масажи за бременни

Професионалните масажи за бременни са онази утопия, която създава едно по-благоприятно физическо и психическо благосъстояние за всяка жена по време на този така прекрасен, но и изпълнен с различни препятствия, период.  

Период, в който женското тяло е храм за нов зараждащ се живот. И като такъв, има нужда от специални грижи и внимание, поради настъпването на различни промени и неразположения през тези девет месеца. Серия от масажи биха създали положително настроение в бъдещата майка, освобождавайки тялото ѝ от натрупаното напрежение и зареждайки я с приятни преживявания и редица здравословни ползи.

Някога възползвала ли си се от услугите на професионален масажист? Спомняш ли си как са те накарали да се почувстваш? Как са се изпарили стресът и напрежението, подобни на капчици сутрешна роса след изгрев слънце? Как всеки един мускул от тялото ти се е отпуснал и презаредил, готов за нови приключения? 

А сега си представи по какъв вълшебен начин могат да въздействат професионалните масажи за бременни върху хормоналните битки, сковаността, болките в кръста и тежестта в краката?

Искаш да възстановиш комфорта и самочувствието си на щастлива бременна жена? В СПА център Secret SPA си попаднала на точното място!

Остава само да научиш някои много важни неща, след които ще можеш да се отдадеш изцяло на великолепно блаженство, спокойствие и пълна наслада, постигнати чрез един уникално утопичен масаж за бременни от нашите професионалисти!


Какво представляват професионалните масажи за бременни?

Прилагането на масаж по време на бременност трябва да бъде изцяло съобразено и адаптирано към анатомичните промени, през които преминава една жена. Ето защо, този вид масаж се практикува от специализирани професионалисти с нужния опит и знания.

Квалифицираните терапевти знаят по какъв начин да масажират засегнатите области, избягвайки силни и груби движения, които са предпоставка за нежелани реакции и последици.

Безопасността на майката и нейното бебе винаги е на първо място, така че масажистът трябва да избере правилната позиция за бъдещата майка. 

Най-препоръчителната поза, по време на масаж при бременност, е страничната. Абсолютно противопоказно е позицията на жената по време на масаж за бременни да е по корем, освен ако масажната маса няма нужната изрезка в средата, в която да се постави корема.

Лежането по гръб също трябва да се избягва, особено през третия триместър. Това може да окаже натиск върху празната вена (артерия, която изпраща кръв към плода) и да доведе до нежелани реакции и последици.

И все пак, ние от Secret SPA, апелираме бъдещите майки да избират най-удобната, сигурна и безболезнена поза по време на масаж за бременни! Това е удоволствие за всички сетива на тялото. Но, за да го почувстваш, трябва да се настаниш удобно!

Професионалните масажи за бременни са нежни, релаксиращи и ритмични. Зоните около кръста и поясната област се обработват с повишено внимание, а областта на корема не се третира.

При липса на противопоказания, едни от най-предпочитаните масажи за бременни са тези на главата, гърба, раменете, ръцете и краката.

Масаж на гърба и раменете

Масажът на гърба и раменете помага за облекчаване на напрежението и тежестта от мускулите, релаксира, подобрява благосъстоянието, съня и настроението.

Масаж на лице

При масаж на лице, всяка жена, че и бъдеща майка, изпитва едно невероятно удоволствие. Този масаж помага за справяне със стреса, повишава емоционалната стабилност, която често липсва по време на бременност, а също намалява главоболието и напрежението.

Лимфодренажен масаж

Лимфодренажният масаж подобрява лимфната циркулация и намалява отоците, които често съпътстват бременността и се превръщат в сериозен проблем за бъдещите майки. А знаеш ли защо се получават тези отоци?

„По време на бременност, тялото преживява огромни промени в кръвоносната система и обемът на кръвта може да се увеличи с до 50% .“

Кога е подходящо да се прави масаж за бременни

Бъдещите майки могат да започнат масажна терапия по всяко време на бременността – през първия, втория или третия триместър. Но има някои неща, с които трябва да се съобразят.

Всяка бременна жена, първо, е необходимо да се консултира с лекуващия ѝ лекар, и второ – трябва да избере професионален масажист с богат опит и знания.

Междувременно, споделяме кои са най-препоръчителните масажи през всеки семестър от бременността.

 • Първи триместър

В самото начало на бременността, времето, в което се развиват вътрешните органи на бебето, е от изключително значение дамите да бъдат максимално внимателни. Ето защо, през първия триместър от бременността, лекарите не препоръчват жената да се излага на опасности.

Масажите, на които е възможно една бъдеща майка да се наслади през първия триместър от бременността, са тези на раменете, но с умерена сила, и така релаксиращите и вълшебни масажи на лицето.

 • Втори триместър

През този период особено се препоръчва масаж на гърба, който помага за облекчаване на постоянно нарастващото натоварване в гръбначния стълб.

Професионалният масажист може да намали мускулното напрежение, да премахне тежестта от гърба и да даде облекчението, от което бъдещата майка толкова отчаяно се нуждае. Масажните техники и движенията, които терапевтът използва, трябва да бъдат бавни и плавни. Без дълбокотъканни или силови масажи!

 • Трети триместър

През този триместър, прилагането на масажи за бременни се решава строго индивидуално. От изключително значение е да се вземат предвид състоянието и здравето на бъдещата майка, както и развитието на бебчето.

Ще ти издадем една тайна! Многобройни изследвания са доказали, че масажът за бъдещи майки, по това време на бременността, е много полезен. Помага за отпускане и облекчаване на стреса, като подобрява настроението и предоставя положителни емоции.


Ползи от професионалните масажи за бременни

Масажът въздейства благоприятно, както на бъдещата майка, така и на нейното бебе. Едни от най-големите ползи, които оказва масажът за бременни, са свързани с:

 • Подобряване на циркулацията на кръвта и лимфата;
 • Стимулиране на метаболитните процеси;
 • Укрепване на имунната система;
 • Облекчаване на напрежението в мускулите и раменете;
 • Намаляване на отоците и подуването;
 • Премахване на физическия и психически стрес;
 • Облекчаване на болките в седалището и долната част на гърба;

Освен това, серия от масажи за бременни, ще допринесат за:

 • По-малко вероятни усложнения след раждането;
 • По-кратки и леки родилни болки;
 • По-бързо възстановяване на организма след раждането;
 • По-малко случаи на следродилна депресия и тревожност;

А ето какви могат да бъдат ползите за бебето по време на масаж:

 • Подобрява кръвообръщението;
 • Насища клетките с кислород и хранителни вещества;
 • Стимулира добро настроение в бъдещата майка, което следователно се прехвърля и в нейното бебе;


Кога не трябва да се прилага масаж за бременни и има ли риск от преждевременно раждане?

Както всяка процедура, масажът по време на бременност има своите противопоказания, когато бъдещата майка не е в нужното физическо и психическо състояние. В кои случаи не трябва да се прилага масаж за бременни?

 • При високорискова бременност;
 • При остри болки в корема, спазми или кървене;
 • При наличието на диабет или високо кръвно налягане;
 • В случай на кожни раздразнения;
 • По време на неразположения, като висока температура и повръщане;
 • При склонност към вътрешни кръвотечения, разширени вени или емболия;
 • При наличие на злокачествени заболявания, хипертония, астма, рак или друго състояние, което изисква медицинска помощ. В тези случаи, бъдещите майки трябва първо да се консултират с лекар!

Бременността е деликатен период, по време на който, всяка жена трябва да бъде изключително предпазлива и внимателна. Ето защо, един от най-често задаваните въпроси, свързан с прилагането на масажи за бременни, е: „Има ли риск от преждевременно раждане?“.

Няма изследвания и проучвания, спрямо които масажът да е причина за преждевременно раждане, дори напротив. Серия от масажи по време на бременност, ще допринесат за по-нисък риск от преждевременно раждане! Още една основателна причина, ако бъдещата майка е в добро физическо и психическо здраве, да се възползва от релакса и спокойствието, които оказват масажите за бременни!


Защо да се доверите на Secret SPA ?

В магичния ни СПА център, съществува едно утопично място, в което стресът, тъгата, разочарованието и болката не могат да съществуват. Магията, която ги държи далечни и непознати, е скрита в ръцете на професионален масажист с богат опит и невероятни умения!

Всичко, което трябва да направиш, е да се консултираш с лекар, след което да ни намериш и да се довериш на нашите професионалисти за масаж за бременни.

В случай, че все още не знаеш, намираме се в сърцето на големия град, но противно на очакванията ти, тук ще откриеш оазис от спокойствие и релакс! Точно такива, от които се нуждае една бъдеща майка!

Последвай ни във Facebook и Instagram! Може да споделим някоя важна или интересна тайна, която би предизвикала, ако не друго, то поне усмивка на лицето ти!

Call Now Button