secretspa.bg

САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИЯ!

Масаж | Неподозирани ползи за тялото

масаж неподозирани ползи за тялото 1

Днес ще си говорим за любимия на толкова много от нас – лечебен масаж и неговите древни практики с безброй ритуали и техники, пренасяни от поколение на поколение.

Масажът в наши дни се възприема не само като начин, по който можем да поглезим сетивата си, но и като мощен инструмент, чрез който имаме възможността да поемем контрол върху здравето и благосъстоянието си.

Независимо дали имаме здравословни неразположения или просто търсим алтернативен начин, по който да се справим с нежелания стрес и натрупано напрежение, масажът винаги е и ще бъде добър избор за опазване на нашето психическо и физическо състояние.

Ние, от Secret SPA, и този път няма да изневерим на стила си и ще разкрием мистични, близки и далечни тайни за изящна красота и спокойствие на ума. Тайни за едни от най-полезните и интересни ползи за здравето, свързани с терапевтичния масаж. Всичко, което трябва да направиш, е просто да продължиш да четеш.

Масаж

ТОП 10 неподозирани ползи за здравето от релаксиращ масаж

В онези дни, в които усещаме как тялото ни започва бавно и плавно да се отказва от нас, а ума ни трескаво препуска в размисли и страсти как да осигури нужната ни релаксация, няма нищо по-добро от малко време за нас самите. Време, в което да се отдадем на релаксиращ масаж с безброй лечебни ползи за тялото и ума.

Но какви всъщност са ползите, които вълшебният масаж оказва върху нашето здраве – предстои да разберем…

Мускулна релаксация

Първото и най-очевидно предимство на масажа е освобождаване от натрупаното напрежение и отпускане на мускулите.

Редовното му прилагане влияе положително на мускулната тъкан, като подобрява кръвообращението и освобождава от натрупаните токсини в тялото. А последното, от своя страна, е отговорно за по-бързата регенерация на нашите мускули, а с това и за доброто ни здравословно състояние.

Контролиране на нивата на тревожност и депресия чрез масаж

Според изследвания, масажната терапия намалява хормоните на стреса, като едновременно с това насърчава релаксацията и елиминира тревожността. В допълнение, релаксиращият масаж допринася за производството на два ключови невротрансмитера – серотонин и допамин, които ефективно се справят със състояния като тревожност и депресия.  

Не вярваме да има човек на този свят, който чрез терапевтичен масаж, да не е открил своята тайна утопия на пълна свобода и спокойствие на ума. А ти как мислиш?

Масаж за по-добър сън

Терапевтичният масаж отпуска не само мускулните ни тъкани, но и оказва благоприятно въздействие върху нервната ни система.

Любопитен факт е, че редовният масаж увеличава честотата на нашите делта мозъчни вълни, които са виновни за най-дълбоката и важна част от сънищата ни. Или казано с други думи, масажните практики са в състояние да ни помогнат в така ожесточената борба с безсънието.

Повишава имунитета

Професионалният масаж подобрява функциите на имунната и ендокринната система. А редица изследвания показват, че масажната терапия повишава нивата на естествените „Т-клетки убийци“ на тялото, които се борят с нежеланите вируси.

Намаляване на главоболието с масаж

Знаем колко много хора страдат от неприятни болки и неразположения, поради неправилна стойка, при която нервните окончания във врата се притискат. И ако обикновените хапчета не са в състояние да се справят с това нежелано явление, то прилагането на професионален масаж на глава и/или шия оказва гарантирано благоприятно въздействие върху главоболието и хроничната мигрена.

Масаж

Облекчава болката

Редица изследвания потвърждават ефективността и положителното влияние от професионален масаж върху хроничната мускулна болка – в гърба, врата, краката и други части на тялото ни.

Но знаеш ли как се появява хроничната болка? От неправилна грижа за нас самите. Нездравословна храна, нервно напрежение, липса на сън, никаква или почти никаква физическа активност и естествено, липса на любов и любими хора около нас, които да ни подкрепят и обичат такива, каквито всъщност сме.

Така че, отдели малко време за себе си и своето здраве, като започнеш с първата стъпка. А именно: Отдай се на безвремие и пълен релакс, потапяйки се във Вълшебната приказка на СПА център “Secret SPA”.

Облекчава ПМС

Може би тук ще те изненадаме, но масажът наистина оказва благоприятно въздействие върху всички неприятни симптоми на ПМС.

С помощта на редовни масажи, болезнените подувания на корема и неконтролируемите промени в настроението ще са само неща, за които ще си спомняш от време на време, разказвайки през какво си преминала и кой е бил до теб в тези тежки времена.

Подобрява концентрацията

Според изследвания, честото отпускане чрез професионални масажи подобрява концентрацията. Това се дължи на факта, че масажът намалява нивото на раздразнителност, а с това се улеснява фокуса върху важните и стойностни неща.

Подмладява кожата

Масажът увеличава насищането на кожните тъкани с кислород, което в много отношения е отговорно за премахване на токсините и нормализиране на кръвообращението.

А съпътстващото ексфолиране на мъртвите кожни клетки при хората, които редовно посещават масажни процедури и терапии, е отговорно за видимото подмладяване и разкрасяване на кожата им.

Облекчава сериозни заболявания

Техниките и масажните практики, които използват редица професионални масажисти, доказано облекчават сериозни заболявания, като артрит, остеопороза, астма, диабет и дерматит.

Но тези масажи трябва да бъдат прилагани от хора, които наистина знаят какво правят. В противен случай рисковете са много. Затова апелираме да прочетеш нашия наръчник за безпроблемно и ползотворно посещение при професионален масажист: „Защо да се доверим на професионален масажист и какви рискове крият непрофесионалните масажи?“.  

Ще ти споделим и още нещо важно! Знаеш ли, че терапевтичните масажи не само облекчават болката при сериозни заболявания, но и оказват положително влияние върху неразположения, като гадене и виене на свят? Ето защо, толкова много бъдещи майки избират да се отдадат на пълна релаксация чрез масаж за бременни.

В случай, че копнееш да разбереш повече за ползите от професионалните масажи за бременни, имаме нещо скрито тук: „Масажи за бременни – антистрес оазис за бъдещи майки“.

Масаж – таен ритуал за здраве и красота

Професионалните масажи оказват благоприятно въздействие върху здравето и психическото ни състояние. Не само това, но с правилните масажни техните и СПА процедури ще се сдобием с красотата, за която винаги сме мечтали. Красота, която е отвъд хоризонта на очите. Онази красота, която пазим скрита, чиста и неопетнена в нас самите. Красотата на спокойния ум и здравото тяло.

В случай че все още не знаеш къде да ни откриеш, а пък имаш нужда от здраве и красота, то нека ти подскажем… Намираме се в големия град, на ул. Орел 13, на метри от Южен парк и мол Парадайс.

Включили сме и кетъринг и суши!

Очакваме те!

Последвай ни във Facebook и Instagram, защото неподозирани ползи и красоти дебнат зад всеки ъгъл в нашия таен Secret SPA център!

Call Now Button